Tung förlust på Stadion

25 maj 2019

Lördagseftermiddag, soligt och ett antal moln på himmelen. Det var bra förutsättningar när Malmö FF och AFC Eskistuna drabbade samman på Stadion i den elfte omgången i årets allsvenska. 12 545 åskådare hade tagit sig till Malmö för att bevittna matchen. En match som hemmalaget vann med 5-0 (1-0).

Det var en tempofylld inledning, med två lag på Stadion som spelade en skicklig fotboll. Hemmalaget MFF bjöd på ett antal finesser och samtidigt, så hade man stor bevakning på Adi Nalic i AFC Eskilstuna. Vidare så var det en inledning, där hemmalaget hade lite mer boll än AFC, men gästande Eskilstunagänget hade skåningarna under kontroll.

I den femtonde matchminuten, skapade MFF sin första målchans efter en hörna och det var en händelse som AFC Eskilstuna-försvaret lyckades reda ut. Två minuter senare lyckades man skapa en het chans, efter en spelvändning. Hodzic stod för ett uppoffrande spel och MFF tilldelades en hörna.

Efter en tids Malmö-press, tog hemmalaget ledningen i den tjugiosjätte matchminuten. Det efter att Guillermo Molins kunnat sätta dit ledningsmålet.

Därefter så avtog den största Malmö-pressen och AFC hade mer boll. Bland annat fick AFC Eskilstuna en hörna, men utan vidare resultat.
Efter fyrtiofem minuter på Stadion var ställningen 1-0 till hemmalaget Malmö FF.

Den andra halvleken inleddes med ett högt tempo från hemmalaget MFF. Malmö fick dessutom med sig en diskutabel straff. Den lades av Antonsson, men räddades på ett majestätiskt sätt av Ole Söderberg i AFC Eskilstuna-målet. Dryga minuten senare, fick samme Antonsson ett jätteläge men sköt då utanför.

Minuterna senare, utökade hemmalaget Malmö FF till 2-0 genom just Marcus Antonsson som nickade in bollen i mål.

AFC Eskilstuna hade senare ett bra läge genom Samuel Nnamani, som nickades över. Minuterna senare gjorde MFF 3-0, det efter att Guillermo Molins tryck till AFC Eskilstuna-spelaren, León i ryggslutet vid en närkamp, stulit åt sig och gjort 3-0. AFC-spelarna fick inget gehör för sin frustration och Felix Michel tilldelades en varning för protest.

Sedan blev det en ketchupeffekt för Malmö FF, som senare gjorde 4-0 genom Sören Rieks. MFF lyckades senare göra 5-0. Det genom Anders Christiansen. Något som även blev slutresultatet.

Mål
1-0 (26) Guillermo Molins
2-0 (51) Marcus Antonsson
3-0 (64) Guillermo Molins
4-0 (71) Sören Rieks
5-0 (81) Anders Christiansen

Statistik
Skott: 12-5
Bollinnehav: 55%-45% (51%-49%)
Hörnor: 9-1
Frisparkar: 18-16
Varningar: MFF 0, AFC 3
Röda kort: MFF 0, AFC 0

Byten:
MFF (68): Traustatson ut – Rakip in
AFC (69): Jarl ut – Loeper in
MFF (72): Safari ut – Brorsson in
AFC (72): Rashkaj ut – Lushaku in
MFF (75): Berget ut – Gali in
AFC (80): Ali ut – Miljanovic in

Domare:
Andreas Ekberg (huvuddomare), Mehmet Culum (assisterande), Stefan Hallberg (assisterande) och Kaspar Sjöberg (fjärdedomare).