Cupfinal väntar!

29 maj 2019

En ny inspirerande utmaning väntar för AFC Eskilstuna på Kristihimmelfärds dag. BK Häcken i Svenska Cupen, är det som gäller på Bravida Arena med matchstart klockan 15.00 på torsdagseftermiddagen.

För AFC Eskilstunas vidkommande är det en historisk cupfinal, då man slog ut AIK i semifinalen på straffar på Friends Arena. Laget begav sig till Göteborg på måndagen och har sedan dess laddat upp för morgondagens match. Laget har under tisdagen och onsdagen haft två träningspass på Bravida Arena inför morgondagens cupfinal.

I övrigt så möter man ett Häcken, som är oerhört starka. Lagen har mötts tidigare under säsongen. Då i Allsvenskan. Hemmalaget vann den matchen, efter att lagt i en extra växel offensivt sista halvtimmen och haft bra effektivitet.

En spännande match väntar med andra ord under torsdagen på Hisingen i Göteborg. Sedan tidigare är Denni Avdic, Luka Miljaljevic samt Robert Åstedt borta på grund av skada. Dessutom saknas Ismet Lushaku som är på landslagsuppdrag.

Preliminär matchtrupp mot Häcken
1. Söderberg
66. Jakobsson
91. Levchenko
2. Kojic
3. Hodzic
5. Jarl
6. Björkman
7. Bobko
10. Ali
11. Miljanovic
12. Dresevic
13. Loeper
14. Miljevic
15. León
16. Nnamani
19. Michel
21. Rashkaj
22. Nalic
25. Lackéll