Motståndarkollen: BK Häcken

29 maj 2019

Imorgon torsdag den 31 maj 2019 väntar så äntligen den historiska cupfinalen för AFC Eskilstuna. På Bravida Arena, på Hisingen i Göteborg, står BK Häcken för finalmotståndet. Fullsatta läktare och härlig stämning väntar. Motståndarkollen har pratat med Häckens ordförande Anders Billström och tränare Andreas Alm samt AFC Eskilstunas tränare Nemanja Miljanovic och målvakt Ole Söderberg, vars moderklubb är just finalmotståndaren BK Häcken. Så här säger AFC Eskilstunas målvakt om betydelsen av att laget får ett stort stöd från Eskilstunasupportrarna imorgon.

-Väldigt mycket, fotboll utan supportrar hade legat kvar på stenåldern, vi kommer behöva deras stöd, det kan jag lätt säga, säger Ole Söderberg.

Hur tar man som spelargrupp att ha en lång negativ trend samt förlora med 5-0 bara dagar inför Cupfinalen?

-Malmömatchen har vi glömt, det har vi lagt bakom oss. All fokus är på torsdag. Vi är professionella fotbollsspelare och ska kunna hantera motgångar Jag är övertygad om att vi ska kunna vända på det tabelläge vi just nu ligger i. Om vi går in och presterar som vi kan då tar vi finalen och då kommer säsongen se jävligt bra ut, det är den känslan jag har.

Längre intervju med Ole Söderberg längre ner i Motståndarkollen.

Den 28 april spelade AFC mot BK Häcken i Allsvenskan. Läs Motståndarkollen Häcken inför den matchen i länken nedan. Intervjuer med Häckens sportchef Sonny Karlsson, tränare Andreas Alm, lagkapten Rasmus Lindgren och AFC:s tränare Nemanja Miljanovic.

https://www.afc-eskilstuna.se/2019/04/26/motstandarkollen-bk-hacken/

Efter Häckens femteplacering i förra årets Allsvenska krävs seger imorgon mot AFC Eskilstuna för att klubben ska nå det så viktiga kvalspelet till Europa Leuage. Göteborgsklubben från Hisingen vann cupen 2016 och så här säger deras ordförande, Andreas Billström om vad det skulle betyda att vinna imorgon igen.

-Det skulle vara lika fantastiskt som förra gången. Det är också en förutsättning att spela i Europa, som vi alltid har som målsättning att göra. Cupguldet betyder antagligen lika mycket för oss som för Eskilstuna. Vi har varit ute i Europa och spelat några gånger och det är en fantastisk möjlighet för klubben men framför allt för spelarna att få vara ute och visa upp sig.

AFC Eskilstunas tränare Nemanja Miljanovic om matchbilden imorgon

-Svårt att säga, det beror mycket på oss. Är vi 100 %, hittar vi tillbaka till vårt rätta jag så hoppas jag att vi kan störa Häcken ordentligt.

Vad skulle det betyda för klubben, dig och spelarna att vinna imorgon?

-Det kanske skulle vara den största framgången för alla någonsin och det är klart, då är det mycket, säger Miljanovic.

Längre intervju med Eskilstunas tränare Nemanja Miljanovic längre ner i Motståndarkollen.

Häckens tränare Andreas Alm, som tidigare både spelat och tränat i Eskilstuna, säger så här om att BK Häcken lottades att ha hemmaplansfördel imorgon.

-Jag hoppas att den är avgörande. Den har statistiskt sett stor betydelse, säger Alm.

Du har chans att påverka detta, till Eskilstunas fördel och självklart ska du ta chansen att uppleva den unika och historiska matchen för Eskilstuna live! Självklart ska du stötta AFC Eskilstunas spelare och tränare till seger på plats i Göteborg. För imorgon blir garanterat en magisk dag oavsett resultat, men som med rätt stöd från Eskilstunahåll och en stor prestation från laget kan innebära en historisk titel för klubben, med efterföljande kvalspel till Europa Leuage som följd. Boka din plats i Tuna Towers supporterresa med Tuna Trafik nu (se länken nedan, endast 350 kr). Och du, ta med dina bästa kompisar, arbetskamrater och släktingar på resan!

https://www.tunatrafik.se/resor/supporter-buss

Längre intervju med Häckens tränare Andreas Alm längre ner i Motståndarkollen.

Så här säger Häckens sportchef Sonny Karlsson om klubbens trupp i år.

Vad är du nöjd med kring bredden på truppen, vilket är viktigt för att lyckas under en lång säsong?

-Jag anser att det är en av de bästa trupperna vi haft, den har bredd och spets och en åldersstruktur som är bra. Vi har fyra juniorer som är så pass bra att de kan vara med oss. Det ger en bredd i verksamheten, du ser inte att de är med för att de är juniorer utan för att de är bra. De är fullgoda A-lagsspelare. Vi har minst två spelare på varje position så att vi känner att vi klarar av att få skador. Och kan därmed också ha bra träningar hela tiden.

Så här säger klubbens lagkapten Rasmus Lindgren om lagets styrkor, anfallsmässigt och försvarsmässigt.

Vad är styrkorna i Häckens försvarsspel?

-Jag tycker att vi har haft ett bra försvarsspel ända sedan Mikael Stahre tog över. Jag tycker vi sätter försvarsspelet över hela planen bra och det gör det såklart lättare för oss därbak att hålla nollan.

Vad är styrkorna i Häckens anfallsspel?

-Det är väl när vi får komma i fart och har rätt positioner i anfallsspelet, då är vi farliga. När vi gör det vi ska och tränat på, då funkar det oftast.

Längre intervjuer med Sonny Karlsson, Rasmus Lindgren och Andreas Alm i Motståndarkollen Häcken i länken ovan, från april.

Motståndarlaget BK Häcken är Göteborgs bästa lag, trots att IFK Göteborg just nu har en poäng mer i tabellen. BK Häcken från Hisingen bildades 1940. Klubben ligger på 17:e plats i den allsvenska maratontabellen med 666 inspelade poäng på 18 allsvenska säsonger inför 2019. Klubben har 0 SM-guld och deras bästa placering i Allsvenskan var 2012 då Häcken slutade på andra plats med 57 poäng, blott två poäng från Elfsborg och SM-guldet. I år är Häckens målsättning att på allvar vara med och utmana om SM-guldet. Efter 11 omgångar ligger Häcken på femte plats med 20 poäng, blott en poäng bakom tvåan IFK Göteborg, trean Djurgården och fyran AIK. Leder Allsvenskan gör Malmö med 27 poäng, dock med en match mer spelat.

På 11 spelade matcher har det gulsvarta Hisingelaget vunnit 6 matcher, kryssat 2 och förlorat 3. Målskillnad 17-10.  För att kunna vinna Allsvenskan har tränare Andreas Alm varit tydlig med att Häcken behöver vinna matcherna mot toppkonkurrenterna, något Häcken haft svårt med under de senaste säsongerna. Så även i år. De matcher Häcken förlorat är samtliga tunga uddamålsförluster i jämna toppmatcher, 0-1 hemma mot Djurgården, 0-1 borta mot AIK och nu senast 1-2 hemma mot IFK Göteborg. I båda Häckens senaste matcher har laget dessutom dragit på sig rött kort. Men trots tre förluster är AFC:s finalmotståndare alltså med i den absoluta toppen av Allsvenskan och det visar att laget vunnit mot i stort alla på pappret sämre motståndare.

Efter 0-0 i halvtid slutade matchen på Bravida till slut med en 3-0-seger för Häcken. Se höjdpunkter från matchen i länken nedan.

https://www.fotbollskanalen.se/video/11981649/hojdpunkter-saker-seger-for-hacken-mot-afc/

Ordförande i BK Häcken är Anders Billström, som gör sitt femte år i styrelsen och fjärde år som ordförande. Sitt ordinarie arbete har han inom byggbranschen som ägare av ett ganska stort byggbolag. Vid sidan av detta lägger han ner mycket tid på klubben i sitt hjärta, BK Häcken.

Varför tog du uppdraget i Häcken?

-Jag har bakgrund av att ha växt upp i BK Häcken. Sen hade jag en period då jag inte höll på med fotboll under 20 år. Jag vet att jag fick frågan av han jag tog över efter, om jag kunde tänka mig att delta i styrelsens arbete. Det var roligt att komma tillbaka och göra något annat än det man gör i den vanliga verksamheten (Anders äger och driver till vardags ett ganska stort byggbolag i Göteborg). Jag kände många i föreningen och för mig var det ett väldigt roligt uppdrag. Ordförandeskapet är bara på fritiden.

Hur mycket tid lägger du ner på ditt ordförandeskap i BK Häcken?

-Oj, det är väldigt varierande. Om man tar bort alla matcher, det varierar över olika perioder, men jag skulle säga att jag lägger ner ungefär 10-20 timmar i månaden. Sen har man ju daglig kontakt med klubbledning, troligtvis är det mer tid än man tror.

Vad är klubbens omsättning?

-Ca 170 miljoner.

Berätta om Gothia Cup i år med lite siffror?

-Förmodligen blir det rekord i antalet deltagande länder. Vi tror att vi kommer vara 84 länder på plats, cirka 1800 lag som är med och spelar under vecka 29. Man kan säga att vi tar upp alla skolor i Göteborg och det är även spritt till Alingsås med boende och spelande. Även om turneringen ligger hos oss så engagerar det många klubbar under oss och det skapar ett gott samarbete med andra klubbar i vår region.

Har ni några möjligheter till intäkter på Bravida Arena utöver matchbiljetter?

-Det har vi inte, vi äger inte arenan. Vår arena är en breddarena, på vår arena spelas det 2000 timmar fotboll varje år. Den används dagligen av alla föreningar på Hisingen.

Kommer det hända något speciellt på Hisingen i samband med cupfinalen?

-Ja, om det nu inte regnar bort har vi tänkt att träffas i Flumsåsparken innan som är en gammal dansbana. Vi kommer att träffas vid 11-tiden och ha familjeaktiviteter och göra ett stort arrangemang runtomkring, för att verkligen skapa hajpen kring matchen. Det är roligt att träffas och umgås innan match.

Hur är det att verka som fotbollsklubb i Göteborg och regionen?

-Ja nu får man väl säga att det är ganska trevligt. Även IFK, vår kollega, går det ju bra för. Så det är en positiv bild av fotbollen här. Vi hade ju derby nyligen och tyvärr så förlorade men det var en fantastisk inramning och fin stämning på och runtomkring matchen.

Vad får ni för stöttning av näringslivet i form av sponsring?

-Ganska bra skulle jag vilja säga. Den gamla styrelsen och klubben har jobbat med detta länge och det har tagit många år att bygga upp. Klubben började en rejäl satsning för 10 år sedan och företagsnätverket har stadigt ökat, man jobbar extremt mycket runtomkring. Skapar ett nätverk vid sidan om fotbollen, med kringarrangemang som exempelvis hälsoträffar, föreläsningar, speeddejting. Man gör affärer sinsemellan och det har gett bra frukt, till och med så att andra klubbar tittar på hur vi jobbar med detta.

Vad får ni för stöttning av kommunen i form av sponsring?

-Ingenting, mer än att de äger arenorna. Klart vi får kommunala bidrag för vår ungdomsverksamhet men inget till A-laget.

Vad krävs för att kunna fortsätta utmana om guldet med klubbarna från Stockholm, Malmö och Göteborg?

-Att vara i den absoluta toppen, det är att du måste satsa på din akademiverksamhet. Svensk fotboll måste göra det. Vi måste skapa egna produkter som vi kan tjäna pengar på att utveckla. Vi har inte råd att köpa in spelare utifrån som klubbar utomlands. Det är den största delen och det jobbar vi extremt mycket med. Och att våga släppa fram talanger.

Hur ser du på Sonny Karlssons och Andreas Alms arbete i klubben?

-De gör ett väldigt bra arbete. Andreas har ju inte varit med så länge. Vi har ju en sportchef och en tränare. Tränaren arbetar med det materialet han får till sig men självklart har de en dialog och ett samarbete.

Avslutningsvis, hur kommer Häckens ordförande att följa cupfinalen imorgon?

-Jag ska definitivt se den på plats och kommer förmodligen vara den som vandrar mest under matchen imorgon. Jag är inte bra på att sitta still men håller mig behärskad, men jag kommer vara otroligt nervös imorgon, avslutar Häckens ordförande Anders Billström.

Att redan har mött Häcken borta i år kan innebära en positiv fördel för AFC Eskilstuna när laget imorgon kl. 15.00 ska möta det gulsvarta Hisingelaget igen.  Nu väntar också en helt ny match där åter mycket står på spel.
Så här säger Häckens tränare Andreas Alm inför cupfinalen.

Hur känns det i truppen inför morgondagens final?

-Allt är bra så att det är god stämning.

Hur har ni förberett er inför matchen?

-Vi har tränat och vilat.

Har ni några avstängningar?

-Det kan man inte ha i finalen, alla gula kort raderas. Det röda kortet från derbyt senast påverkar inte denna match. Det är två helt olika turneringar.

Hur har ni på skadefronten?

-Vi har en skada på Jonathan Rasheed, målvakt och på Kevin Yakob.

Vad tror du om matchbilden imorgon?

-Jag tror inte så mycket om den, för det brukar inte bli som jag tror ändå.

Det låter som att du inte vill berätta om dina tankar om matchen?

-Alla ser ju hur vi spelar, det finns inget att avslöja. Vi spelar alltid lika dant hela tiden, hemma och borta, det finns ingen hemlighet.

Vad skulle det betyda för laget att vinna imorgon?

-Det betyder mycket för titelns skull och mycket för fortsatt Europaspel.

Hur är formen i laget?

-Den är god tycker jag. Vi är fysiskt förberedda på många matcher, det känns bra.

Hur har derbyförlusten mot Göteborg påverkat er?

-Det hade varit bättre att vinna men samtidigt har finalen väldigt lite med den här matchen att göra. Det tar några extra dagar att bli av med en derbyförlust eller en vinst, så från och med idag (onsdag) har vi lyckats se på finalen för första gången.

AFC Eskilstuna ligger näst sist i Allsvenskan och har ett minst sagt skralt bortafacit. Hur tänker du att det påverkar de bägge lagen psykologiskt inför morgondagens final?

-Det innebär väl att de ser en möjlighet att göra som de gjorde mot AIK i semifinalen, att som i det fallet vinna mot svenska mästarna AIK på bortaplan och i detta fall mot oss på bortaplan.

AFC:s tränare och sportchef Nemanja Miljanovic ser fram emot morgondagens drabbning på Bravida Arena och berättar så här en dag innan match om förberedelserna inför morgondagen.

Hur har det varit att träna och bo nere i Göteborg?

-Det har varit helt ok, inga problem, det har gått bra.

Har det varit uppskattat hos spelarna?

-Det tror jag. Det känns som att de varit avslappnade och trygga. Det har varit bra med lugn och ro på något sätt.

Hur har ni förberett er inför matchen?

-Det mesta har handlat om återhämning. Vi har haft ganska tuffa tag med flera matcher den senaste tiden. Senast Malmö borta med resan, bussen och så resan ner hit. Det blir mer att vi kört taktiska förberedelser med video. Men fotbollsmässigt har det framför allt handlat om att se till att alla är fräscha och pigga.

Vad tycker spelarna om mattan på Bravida?

-Jag tror att det är bättre kvalité på deras matta än vår. Det är ingen som har klagat och jag tror att den kommer vara i bra skick imorgon.

Vad har du för reflektioner efter er förlust mot Häcken borta i Allsvenskan i april?

-Tycker att vi gjorde en bra match i 60-70 minuter, tyvärr brast det på orutin och några individuella misstag som inte tillåts på den här nivån, men fram till dess gör vi en bra match. I slutet är vi närmare 2-1 än de 3-0. Det blir ett ganska stort resultat till slut som inte helt och hållet speglade matchbilden.

Några särskilda spelare att se upp med i Häcken imorgon?

-Alla där framme, Irandust, Paulinho, Yasin, Merwan Celik, Nasir Mohamed. Alla deras offensiva spelare. Sedan på fasta situationer måste vi se upp med försvararen Joona Toivio. Sen har de bra frisparkar på längre håll också.

Hur tror du Häckens hemmaplansfördel påverkar matchen?

-Mycket, jag tror det kommer bli fullsatt imorgon så då får de ju hjälp av publiken.

AFC Eskilstunas förstemålvakt är Ole Söderberg, ny för året från Kalmar FF. Det är en rutinerad mångsysslare och glädjespridare som Eskilstunaklubben fått till laget. Efter flera år av proffsspel i England, Norge och Kalmar så landade Söderberg i den allsvenska nykomlingen i Eskilstuna. Men allt började faktiskt på riktigt i BK Häcken, Oles svenska moderklubb. Så här berättar Ole Söderberg själv om sin karriär.

-Jag är född i Norrköping och flyttade sedan till Stavanger i unga år med familjen. Jag började spela för Viking FK och bodde i Norge till jag var 9. Jag är sedan uppväxt i Göteborg och spelade i Häcken. Där gick allt bra. Jag blev signad av Newcastle i England där jag spelade från jag var 17 till 22 år. Det gick bra och var en väldigt lärorik period. Michael Owen och Shay Given var där när jag kom minns jag, Kevin Keegan tog dit mig. Jag tillhörde A-laget men spelade med U21-laget. Var på bänken i ett 20-tal matcher i Premier League och fick uppleva publikkänslan, resor och uppladdning.

-Därefter flyttade jag till Molde och började spela under Ole Gunnar Solkjaer i Norge. Vi vann ligan och Cupen. Jag blev ordinarie efter det första året men jag spelade jättedåligt och den målvakt som tog över blev då Norges förstaval i landslaget, Örjan Nyland som idag spelar idag i Aston Villa, så det var hård konkurrens. Till Kalmar gick jag 2013 och spelade i fem säsonger innan jag skrev på för AFC Eskilstuna.

Hur upplevde du tiden i Kalmar och Allsvenskan?

-Också väldigt utvecklande! Jag tränade med målvaktstränaren Donald Arvidsson. Vi gick in mycket på personlig utveckling och jag fick även min första mentala coach där, Fanny Suneson. Det blev inte mycket vinster där med titlar och så men jag lärde mig hur mycket tid jag var tvungen att lägga ner för att ta en startplats.

Hur är du som målvakt, vilka är dina styrkor och utvecklingsområden?

-Jag är en väldigt passionerad målvakt. Jag vill vinna och utvecklas hela tiden. Är stark i luftspel och har en bra räckvidd. Bra på att slå långa bollar med längd och precision. Sen behöver allting förbättras. Fokuspunkter är att försöka hitta en utveckling, jag utvecklas som mest när jag spelar. När man får kontinuerlig speltid så utvecklas man väldigt mycket som fotbollsspelare. Jag vill utveckla fotarbete och en mot en, många sådana situationer som uppstår under match. Och explosivitet.

Berätta om din tid i BK Häcken?

-Jag började spela i Häcken när jag var 11-12 år. Det var en väldigt bra tid och jag var omringad av bra tränare. En väldigt utvecklande tid och jag fick min utveckling tidigt där. Mats Johansson var min målvaktstränare  och han har fortsatt fram till i år, Mats ville tidigt ha upp mig i A-laget. Jag kom upp i A-laget när jag var 15 och sedan i landslaget direkt efter stadslaget. Kristoffer Källkvist var där då och spelade när jag kom upp i A-laget. Källkvist är målvaktstränare idag.

Hur var det att som 15-åring bli upptagen i ett A-lag i en Superettanklubb?

-Jag minns inte riktigt, var så många år sedan, en stor upplevelse antar jag. Teddy Lucic och Paulinho var där när jag kom. Det var ett bra lag, vi gick från Superettan till Allsvenskan. Jag utvecklades mycket.

Hur är Göteborg som fotbollsstad?

-Det finns flera bra lag i Göteborg. Gais, Häcken, ÖIS och IFK. En stor fotbollskultur finns i Göteborg, sedan är det lite tjafs om vem som är bäst. Bra fotbollsstad med Gothia och allt.

Vilka tränare hade du i Häcken och spelade du med några killar som lyckats bra i karriären?

-Jag hade först Sonny Karlsson som tränare i Tipselit och han flyttade sedan upp i A-laget, Mats Johansson var målvaktstränare, de var väldigt duktiga! Jag spelade bland annat ihop med Merwan Celik.

Så nu ska du stoppa en av dina tidigaste lagkamrater från tiden i Häcken, den duktige målskytten Merwan Celik, som fått lite speltid av Andreas Alm men som nätade så fort han fick chansen från start i Allsvenskan.

-Ja, det är planen!

Vad är Merwans kvaliteter?

-Han är en bra avslutare, lite oförutsägbar med bollen, han är farlig offensivt. Sedan vet jag inte om jag sett så mycket mer av honom på sistone än när vi möttes på Bravida tidigare i år.

Är du fotbollsintresserad eller inte vid sidan av ditt eget spelande?

-Jag är fotbollsintresserad. Jag gillar bra matcher men jag tittar inte på vilken match som helst. Jag är också intresserad av utveckling inom fotboll.

Är det några personer kvar i Häcken från din tid där?

-Ja, Sonny Karlsson, Kristoffer Källkvist, Merwan, Mats Johansson och säkert några fler.

Hur ska det bli att spela en cupfinal?

-Det ska bli bra, det ska bli jävligt kul. Jag hoppas att jag får spela och är jävligt sugen på att ta den där titeln och att åstadkomma något med AFC.

Vad har du för tankar inför mötet med Häcken på Bravida Arena på torsdag?

-Vi fick ju en genomkörare hos dem för en månad sedan, så det känns som det blir en utvecklande match. Häcken är ett bra och skickligt lag, ett krigarlag så det kommer bli mycket kamp. Vi får vara med från början, vi kan inte slappna av en enda sekund, då kommer det att straffa sig, för de är lika hungriga som vi på att ta den här finalen.

Är det några särskilda Häckenspelare ni måste ha koll på?

-Paulinho om han är med, Irandust är duktig. Yasin är ju avstängd, Jeremejeff är bra på många områden.

Vad gör du utanför fotbollen?

-Jag producerar musik, är producent. Jag jobbar med artister och försöker skapa och jobba med det sound som de vill åt. Jag skriver även egen musik, jobbar med texter. Komponering och arrangering av låtar. Jag har skrivit musik till film, synkronisering av musik till rörlig bild. Jag har ett bolag och jobbar stenhårt med att föröka bygga det. Som ett led i det har jag sökt in till en utbildning i Stockholm, DMG Education. Det är några utbildningar jag tittat på under en längre tid. Det handlar främst om Music, Business Developement. Det är 100 % distans så det passar mig perfekt som fotbollsspelare, Jag hoppas att jag kommer in. Jag gillar även att spela golf och resa. Mina intressen utanför fotbollen har också hjälp mig under tuffa skadeperioder.

Hur länge har du hållit på med musik?

-Jag är uppväxt i en musikfamilj, båda mina föräldrar är musiker. Pappa är klassisk gitarrist och lärare i klassisk gitarr i Norge och mamma är fiollärare i Norge. Så jag har varit omringad av musik under hela uppväxten, jag vaknade av att pappa tränade gitarr.

Fiol i all ära, men det måste varit skönare att vakna till ljudet av en akustisk gitarr än till fiolspelande?

-Haha, ja definitivt bättre än mammas och syrrornas fiolspelande. Jag är också själv gitarrist.

Under intervjun hör jag ett metodiskt klingande av olika sound i bakgrunden och säger till Eskilstunas glada målvakt att jag verkligen hör att han är musikintresserad. Det visar sig då att AFC Eskilstuna har fler dolda musiktalanger i laget.

-Det är Wilhelm Loeper som remakar och mixar här bredvid. Han gillar lounge och ska DJ:a i Stockholm i juni. Det är kul att dela rum med en som är musikintresserad och jag har nu lovat att vi ska göra något ihop.

Det låter strålande, ni är välkomna att spela i Eskilstuna också framöver! Tillbaka till fotbollen, vad tycker du om Häckens säsongsinledning i Allsvenskan?

-Jag bryr mig noll om Häckens säsongsinledning, det är oväsentligt för mig. Det enda jag bryr mig om är att klå dem här på torsdag.

Vad tror du om matchbilden?

-Ska man se på matchen vi hade senast mot dem så höll vi jäkligt bra emot, de fick en bra press med några chanser i första men vi höll planen, höll ifrån och var täta. Matchplanen blir nog likadan men vi måste vara kliniska i alla lägen. Vi kan inte släppa till något i något läge. Och även om det blir ett mål i röven eller de gör ett mål så får vi inte slappna av. Vi kanske måste tillåta att Häcken har lite mer boll men vi måste också försöka att spela lite själv för då märker jag att vi kan komma runt på kanterna eller i djupet. Den här matchen kan gå lite åt alla håll men vi ska bara vinna den här finalen, det skulle vara så jävla kul!

Hur är ditt skadeläge, form och dina prestationer under inledningen av säsongen?

-Den är bra, jag mår bra i kroppen. Jag är mer rutinerad nu när det gäller träningen. Jag kör inte på i 150 % som jag gjort tidigare. Nu känner jag av kroppen och behärskar mig lite mer.

Du gjorde en fantastisk straffräddning senast mot Malmö.

-Ja, det kändes skönt att ta den och att det var mot Antonsson, jag spelade med honom i Kalmar.

Har du nått toppformen än eller kan vi få se mer av Ole framöver?

-Jag har definitivt inte nått toppformen. Jag utvecklar mig själv hela tiden. Det gör jag när jag jobbar med Dima, vår målvaktstränare. Det kombinerat med spel kommer bara göra det bättre och bättre. Det finns inget stopp på hur mycket man kan utvecklas.

Kommer någon ur familjen och dina vänner och hejar på dig och killarna imorgon?

-Ja, mamma och pappa kommer och så försöker jag fixa lite biljetter till några vänner. Flera kommer att komma, det kommer bli slutsålt.

Vad skulle det betyda att få stöd från Eskilstuna?

-Väldigt mycket, fotboll utan supportrar hade legat kvar på stenåldern, vi kommer behöva deras stöd, det kan jag lätt säga.

Boka redan nu in AFC:s kommande match i Allsvenskan på Tunavallen:
IFK Norrköping hemma i omgång 12 på söndag den 2 juni kl. 15.00. Förhoppningsvis får Eskilstuna fira nyblivna guldhjältar då. Men först ska en heriosk insats göras på Bravida Arena imorgon. För det kommer att krävas för att vinna finalen, från båda lagen. Må bästa laget vinna!

Avslutningsvis vill Motståndarkollen tacka Anders Billström, Andreas Alm, Nemanja Miljanovic och Ole Söderberg för deltagandet införartikeln. Motståndarkollen önskar också spelarna, tränarna och båda klubbarna stort lycka till i finalen imorgon, samt mycket glädje och skoj till alla supportrar som så klokt väljer att uppleva den magiska matchen på plats på Hisingen!

Joel Hamberg