Förlust i cupfinalen

30 maj 2019

Svenska Cupen och final nalkades på torsdagseftemriddagen i Göteborg på Bravida Arena inför 4958 åskådare. BK Häcken och AFC Eskilstuna skulle göra upp om triumfen i ett minst sagt regnigt Västergötland.

Matchen började intressant i Göteborg, med två lag som ”kände” på varandra och det var ett AFC Eskilstuna som hade positiva injektioner framåt. I den sjätte matchminuten, lyckades hemmalaget BK Häcken skaka fram ett jätteläge genom Daleho Irandust.

I den tionde matchminuten tog hemmalaget BK Häcken ledningen. Alexander Faltsetas nickade in ledningsmålet för göteborgarna, som inledde matchen bra.

Vidare var det ett hemmalag, som var det laget som hade spelövertaget i den första halvleken och AFC Eskilstuna fick försöka tillita sig till spelomställningar.

I den tjugionionde matchminuten, skapade AFC Eskilstuna sin hetaste målchans. Samuel Nnamani avslossade en projektil, som gick några decimeter ovanför Abrahamssons ribba.

AFC Eskilstuna jobbade sig alltmer in i matchen och lyckades skapa en chans ytterligare, via Anel Rashkaj. 1-0 var dock resultatet efter fyrtiofem minuter.

Den andra havleken började med ett AFC som tryckte på mer offensivt och det öppnade upp lite mer ytor defensivt, för ett skickligt Häcken som hade sylvassa omställningar. Efter cirka åtta minuters spel i den andra akten, var det ett hemmalag som skapade ett jätteläge. Avslutet sköts dock över Ole Söderbergs mål.
Fortsatt var det ett AFC Eskilstuna som alltmer hade positiva injektioner offensivt och BK Häcken, försökte spela lite mer på resultat.

I den sjuttiosjätte matchminuten utökade BK Häcken sin ledning, genom Toivo som nickade in målet efter en frispark.

Det var spiken i kistan för cupfinalen, som BK Häcken vann med 3-0 efter Lundberg gjort matchens sista mål.

Statistik
Avslut: 7-1
Hörnor: 3-0
Varningar: BKH 0, AFC 3
Röda kort: BKH 0, AFC 0
Publik: 4958

Mål
1-0 (6) Alexander Faltsetas
2-0 (76) Joona Toivio
3-0 (93) Viktor Lundberg

Byten
AFC (66): Ali ut – Loeper in
AFC (74): Jarl ut – Miljanovic in
BKH (79): Faltsetas ut – Berggren in
BKH (88): Irandust ut – Lundgberg in
AFC (88): Bobko ut – Lackéll in
BKH (92): Yasin ut – Celik in