Första tävlingsmatchen för Lackéll

31 maj 2019

Eskilstunabördige Jacob Lackéll gjorde under gårdagen sin första tävlingsmatch med AFC Eskilstuna. 17-årige Lackéll har under försäsongen jobbat sig tillbaka efter en skada och nu fick han chansen på riktigt med A-laget i cupfinalen mot BK Häcken.
– Det var jättetråkigt att vi förlorade och det speglar över lite att man själv fick spela. Sen är det klart jättekul att jag fick komma in och tränarna visade förtroende att jag skulle få komma in och spela lite. Speciellt när det var final i Svenska Cupen. Så hoppas jag bara att få spela mer och mer i kommande matcher, säger Jacob.

Jacob missade som bekant en del av försäsongen och har kommit tillbaka under våren.
– Det känns som att träningarna har gått bra. Jag försöker hela tiden göra så bra som möjligt på träningarna för att vara med i truppen i Allsvenskan. Matchande med IFK i Division 3 har varit jättebra för mig att få spela Division 3. Där har jag fått spela 90 minuter kontinuerligt där ett tag. Det är jätteviktigt som fotbollsspelare att man får spela match också. Så jag är nöjd med att få spela med de.

Skillnaden mellan Division 3 och Allsvenskan är naturligtvis stor, men Jacob ser många fördelar med att få spela matcher med IFK Eskilstuna.
– Ja, men det är så klart det handlar om att komma in i det igen. Allting med bolltouch och matchtempo. Sen är det så klart att tempot är mycket högre om du ska in i Allsvenskan, men man får vänja sig in i det också. Division 3, det är bra att komma in där. Man får springa mycket, det är bra och lärorikt att spela match. Att få hela tiden matchsituationer, det är annorlunda att spela match än att gå på träningen och köra grejer.

IFK Norrköping väntar för AFC Eskilstuna under söndagen. En match som är viktig inför ett uppehåll på drygt tjugoåtta dagar.
– Jag tror det kan vara en viktig match för oss som lag. Skulle vi få med oss ett positivt resultat från den här matchen inför ledigheten, så skulle det vara väldigt bra för oss att komma med en bra känsla efter uppehållet nu, att kunna jaga lite mer poäng sen. Vi skulle behöva ta lite mer poäng efter uppehållet för att hålla oss kvar, avslutar Jacob.