Miljanović inför Norrköping

01 jun 2019

I morgon väntar den tolfte omgången i Allsvenskan. Därefter är det uppehåll, fram till den 29 juni när AFC Eskilstuna beger sig upp till Sundsvall. Men härnäst står IFK Norrköping för utmaningen. Det under söndagseftermiddagen hemma på Tunavallen.

Tränaren Nemanja Miljanović vill se ett AFC Eskilstuna som hittar tillbaka till det koncept, som har varit vägvinnande tidigare.
– Jag vill se att vi försöker hitta det spelet vi hade för någon månad sedan i början, när vi mötte Norrköping i cupen och träningsmatchen. Att vi hittar det laget, inte jaget, laget där vi jobbar som ett lag. Att vi kämpar, tar metrarna både framåt och bakåt och framförallt hittar den där icke förlorar-känslan. Att vi försöker hitta tillbaks till det att inte förlorar matcher. Absolut försöka vinna, men vi vet att vi möter ett bra lag, och viktigaste i det här skedet är inte att förlora matcher.

Just Norrköping har det varit bra prestationer emot tidigare under året. Är det något man kan gjuta in i killarna?
– Det där var för ett tag sedan. Vi är i en liten down-period, så det gäller bara att mentalt för killarna och glömma de två sista matcherna. Och ta fram det som de är bra på, de vet att de kan. Det gäller att de bara tar fram det. Vi har spelat bra mot bra lag, förutom kanske Malmö-matchen som var en skitmatch. Häcken ändå.. Den var ändå på sitt sätt lite godkänt. Matcherna innan det har vi varit med i alla. Det gäller att hitta tillbaks och får marginalerna på våran sida.

Gäller det att få in lite skitmål, så man kan ha något att jobba vidare på?
– Exakt. Skitmål kanske man inte ska säga men. Vi har chanser varje match. Det är ganska bra chanser. När man tittar på sista matchen mot Häcken så gör de mål på fasta situationer, som egentligen inte är några större chanser. Som du säger, det gäller där att få in inte billiga mål, men lite lätta mål på halvchanser.

Vad är nyckelfaktorerna mot IFK Norrköping i morgon hemma på Tunavallen?
– Att alla är med! Att vi spelar som ett lag, att vi framförallt tänker på laget i morgon. Att det är viktigt att inte förlora. Med den inställningen. Framåt har vi haft problem både förra säsongen och kanske inte nu i början av denna säsongen men nu har vi fått problem också igen med målskyttet. Har vi de där två-tre bra lägen, så gäller vi att sätter dem, det är ju det. Hålla tätt bakåt och så det vi får framåt måste vi vara jäkligt noga och kliniska för att sätta de där chanserna vi får. Helst ska vi ta ledningsmålet, avslutar Miljanović.

Matchen mot IFK Norrköping startar klockan 15.00 på söndagen.