Förlust mot IFK Norrköping

02 jun 2019

Söndagseftermiddag och solsken, var det när IFK Norrköping och AFC Eskilstuna drabbade samman på Tunavallens konstgräs. 3127 åskådare hade tagit sig till arenan för att se den tolfte omgången i årets Allsvenskan.

Det var två lag som inledningsvis på Tunavallen kände på varandra. AFC Eskilstuna hade ett hett läge, redan efter tre minuters spel genom Samuel Nnamani. I övrigt, var det ett gästande östgötagäng som hade ett par kvalificerade chanser framåt. Då stod Ole Söderberg för solida räddningar.

I övrigt var det två lag med bra försvarsspel och höll sina motståndare på utsidan. AFC Eskilstuna lyckades skapa ett par chanser innan pausvilan, genom bland annat Gustav Jarl. Dock var det IFK Norrköping som tog ledningen i den fyrtiotredje matchminuten, efter att AFC Eskilstuna haft spelmässigt övertag. Jordan Larsson gjorde ledningsmålet för gästerna.

Den andra halvleken, började som den första. Det vill säga ställningskrig. I den femtioandra matchminuten fick AFC Eskilstuna en frispark i ett kanonläge. En frispark som lades av Ferid Ali. Frisparken räddades eminent, av IFK Norrköpings målvakt Isak Pettersson.

Vidare var matchbilden sig lik och det det var ett gästande Norrköping som försvarade sig på ett kompetent sätt. I den sjuttionde matchminuten, skapade AFC ett bra läge genom José León Bernal som gick precis utanför Petterssons stolpe. Minuterna efter det, skapade AFC ytterligare ett jätteläge. Gustav Jarl vann boll och serverade Loeper, som sköt tätt utanför.

Dock var det IFK Norrköping som i den sjuttioåttonde matchminuten utökade sin ledning till 2-0, genom Lars Christian Krogh Gerson som elegant gjorde målet på en frispark. Ett 2-0-mål som blev slutresultatet.

Mål
0-1 (43) Jordan Larsson
0-2 (78) Lars Christian Krogh Gerson

Byten
AFC (56): Bobko ut – Loeper in
IFK (59): Thorarinsson ut – Smith Quiros in
IFK (67): Nyman ut – Holmberg in
AFC (78): Ali ut – Miljanovic in
AFC (82): Kojic ut – Lackéll in
IFK (85): Larsson ut – Haksabanovic in

Statistik
Avslut: 12-7
Hörnor: 4-6
Varningar: AFC 0, IFK 1.
Röda kort: AFC 0, IFK 0.
Bollinnehav: 43%-57%

Publik: 3127