Bra inledning för P13: ”Jag ser inledningen av säsongen på ett positivt sätt”

11 jun 2019

AFC Eskilstunas U13-lag, har inlett säsongen på ett imponerande vis. Man deltar i år i två olika serier (Pojkar 14 Grupp 1 samt Pojkar 13 grupp 1). Nyligen kommer laget från en seger i Falkenberg, när man vann prestigefyllda minicupen på ett imponerande sätt.
–  Jag ser inledningen av säsongen på ett positivt sätt, vi har väldigt många träningar samt matcher vilket känns riktigt kul! I år spelar vi 9-manna samt 11-manna vilket ger mycket för spelarna, säger Robert Åstedt. Åstedt som bekant är spelare i AFC Eskilstunas a-lag och han coachar tillsammans med Martin Strandberg samt Magnus Burvall.

Vad är du främst nöjd med med det laget har åstadkommit så här långt?
–  Jag är väldigt nöjd med laget överlag, vi har fått bra resultat med bra prestationer. Utöver det så har laget utvecklats mycket utanför planen, det är ett gäng med fina grabbar, säger Robert och lyfter fram med vad man jobbar med som grupp.

–  Vi jobbar i jämn takt med att ha kul på planen samtidigt som vi följer klubbens spelfilosofi. Vi arbetar hårt med den professionella biten, exempelvis uppförandet, material till träningarna och passa tider.

Laget som under säsongen har stått för fina insatser i sina respektive serier, DM och cupspel vet vad man har för framtidsmål.
–  Ett viktigt framtidsmål är självklart att fortsätta tycka fotboll är roligt. Etablera oss inom Sverige genom fint spel och bra uppförande. Skulle även vara kul att få representera klubben i större cuper nationellt och internationellt!

Vad är det bästa med laget, skulle du säga?
–  Det bästa med laget förutom att vi har väldigt kul och bra stämning är föräldrarna som hjälper till oerhört mycket. Allt från skjutsande till kakförsäljning. Utan drivna och villiga föräldrar blir det svårt för ledare/tränare att lyckas. En stor eloge till dem, avslutar Robert Åstedt.

Vill du veta med om AFC Eskilstunas P13-lag? Läs mer här!