P14 levererar och tar stora kliv

13 jun 2019

Ett lag som imponerar så här långt är AFC Eskilstunas P14-lag. Man fortsätter att ta stora kliv och man beskriver försäsongen som väldigt utmanande, på grund av vädret som varit.
– Inledningen av serien har inte varit exemplariskt på tanken med faciliteter ute runt om kommunen. Försäsongen varit extremt mycket beroende av klimatet, säger Aram Rajab som leder laget tillsammans med Ari Altalbani, Anna Linder och Sara Niemi.

Laget har inlett på ett minst sagt strålande vis den här säsongen. Laget spelar i en serie, där man möter på spelare som är 1-2 år äldre. Man leder just nu P15-16 Nivå 3, grupp 1 – efter sju (!) raka segrar. Dessutom har man gjort imponerande 52 mål.
– Ledarna är nöjda med det tålamod och den energi killarna har. Och även förståelsen att en utbildning ska vara långsiktigt samt man får misslyckas för att sedan lära sig bättre, säger Aram och lyfter fram vad man arbetar med.

– Själva träningarna jobbar vi mycket med passningssäkerhet och boll kontroll, gruppen i sig tränar mer på att bli mer sammansvetsade och höja samarbetet.

Vad har laget för mål med den här säsongen som pågår?
– Det är att implementera de alldeles sista pusslen man har strävat efter i många ihärdiga år. Vinnarmentalitet och spela för att vinna, målet är att vinna alla matcher. Gör vi det då har vi som lag höjt ribban automatiskt till nästa säsongs ambitioner, säger Aram och fortsätter.

– Men fortfarande är långsiktig utveckling vårt huvudsakliga mål. Vi är ett lag som är helt och hållet pojkar födda 2005 och leder en serie som man oftast möter P03/P04.

Realistiska framtidsmål för laget, om kanske 2-3 år är?
– Att vara ledande och dominanta i sin egen ålder i hela Södermanland och kanske Stockholmområden, och att man synliggör vilka riktiga talanger AFC Ungdom har producerat.

AFC Eskilstunas P14-lag, är som många representerade av spelare med olika bakgrunder. Något som är en styrka.
– Vi ledare tycker att det är magiskt med Sverige att ca 16/22 killar är från olika nationaliteter finns samlade i ett lag. En sak till måste man säga att killarna har mångsidigt förståelse och tar hand om varandra. Man är väldigt disciplinerade för att vara 14 år, avslutar Aram Rajab.

Läs mer om AFC Eskilstunas P14 lag, här!