P12 nöjda med inledningen: ”Vi ser väldigt positivt på inledningen”

15 jun 2019

AFC Eskilstunas P12-lag (födda 2007), är ytterligare ett av föreningens ungdomslag som tar kliv i utvecklingen. En ny grupp sammanstrålade för drygt åtta månader sedan och man gör sin första säsong tillsammans som lag.
– Vi ser väldigt positivt på inledningen av säsongen, som för oss startade redan i Oktober när laget startade upp och truppen började ta form. Det här första året fokuserar vi mycket på sättet vi vill spela fotboll och på spelarna ska utvecklad så mycket som möjligt, säger Robert Holegård som tränar laget tillsammans med Linus Ledenvik.

Vad är du främst nöjd med med det laget har åstadkommit så här långt?
– Spelet vi visar upp i de flesta matcher är riktigt bra, då vi spelar jämt eller bättre än de flesta lag vi möter. Vi behöver arbeta på att hålla uppe spelet genom hela matcher, men det är vi säkra på kommer när killarna får fler matcher i benen. Sen är vi glada över att vi så snabbt har blivit ett lag trots att killarna bara har spelet tillsammans i drygt ett halvår, säger Robert och lyfter fram vad man arbetar med som grupp.

– Vi arbetar mycket med att varje pass ska vara roligt , vi tror det är då man utvecklas som mest. Samtidigt så arbetar vi på att spela fotboll på det sättet vi i AFC vill spela på. Vi är ett ungt lag med killar från olika ställen som aldrig spelat tillsammans innan, men spelarna är verkligen ambitiösa och lär sig snabbt.

AFC Eskilstunas P12-lag är som bekant relativt nystartat och man jobbar för att utvecklas vecka för vecka. Med ödmjukhet, ser man fram emot att bättra sig spelmässigt.
– Det största målet vi har är att utvecklas varje vecka. I slutet av året ska vi bara bättre än vad vi var när det startade. Både individuellt och som ett lag. Sen har vi lite kommande cuper i Västerås och Stockholm som vi vill göra bra ifrån oss på och visa upp den fina höjd vi har i vårat spel. Och i och med det förhoppningsvis göra bra resultat.

Om 2-3 år, hoppas man naturligtvis att ta kliv och utvecklats som grupp, men dessutom har man fler roliga planer i sikte.
– Att samtliga killar har samma kärlek till fotbollen som de har idag! Men också att vi har nått en sådan nivå att vi hävdar oss starkt såväl i seriespelet men också på inhemska såväl som någon utländsk turnering vi planerar åka på i framtiden.

Avslutningsvis, vad är det bästa med ditt lag skulle du säga?
– Killarnas ambition och träningsvilja. Man ser verkligen varje pass att alla i laget är där för att ge sig själva chansen att bli bättre fotbollsspelare. Sedan måste vi tillägga att våra föräldrar i laget är kanon. Aldrig några problem med till exempel skjutsar till matcherna och de ger alltid ett jättebra stöd till killarna under matcher och så vidare, avslutar Robert.

Vill du läsa mer om AFC Eskilstunas P12-lag? Gör det här!