Rashkaj tillbaka efter den historiska segern

21 jun 2019

Anel Rashkaj, lagkaptenen i AFC Eskilstuna, har under i inledningen av juni spelat med Kosovos landslag. Det blev matcher mot Montenegro och Bulgarien i EM-kvalet, där nationen tog en historisk seger. Anel blev inbytt i den andra halvleken i den historiska segern mot Bulgarien.
– Det var jätteroligt. Fick vara i en miljö som håller hög klass, så det var roligt. Så som matcherna gick tycker jag ändå det var välförtjänt. Faktiskt förtjänade vi att vinna den andra matchen mot Montenegro, men på förhand klart… Det är jättebra resultat. Men så som matcherna gick tycker jag det är välförtjänt, säger Anel.

Under veckan kom Anel Rashkaj tillbaka till träning, efter några dagars semester efter att varit med Kosovos landslag.
– Det är skönt. Jag har vilat 7-8 dagar och är tillbaka i träning. Starten är alltid lite jobbig tills man kommer igång, men det viktiga är att man kommer igång så snabbt som möjligt.

I återstarten av Allsvenskan väntar Sundsvall på bortaplan, därmed är det en nyckelmatch direkt i omstarten.
– Tuff match. Viktig match. Så klart, som alla allsvenska matcher och speciellt den här är. Det är en mycket viktig match och det gäller helt enkelt att vi förberedda på det och helt enkelt försöker ta tre poäng.

Som tidigare kommunicerat, så kommer matchen mot Sundsvall ha en speciell starttid. Matchen kommer nämligen starta klockan 23.00.
– Det har varit lite snack om det. Vi får släppa det och förbereda oss mentalt för matchen och inte tänka så mycket. Det gäller att gå dit och spela matchen och försöka vinna, säger Anel som beskriver hur det känns att snart vara igång igen med matchandet.

– Det är skönt. Man vill alltid uppleva de här matcherna som spelare. Man vill vara igång och ha det här adrenalinet och vinna matcher, så det känns bra.