P8/9 nöjda med starten: ”Inledningen av säsongen har varit fantastisk”

24 jun 2019

AFC Eskilstuna P8/9 är ytterligare ett lag som krigar på i ungdomsverksamheten. Man har i år börjat spela matcher och man är tillfreds med inledningen av 2019.
– Inledningen av säsongen har varit fantastisk! Vi har fått tagit del av många bra träningar och även fått spela många roliga och utvecklande sammandrag och matcher. Där vi under sammandrag och matchspel med stolthet har fått visa upp den fotbollen vi vill spela och det hårda jobbet vi lagt ner, säger Calle Hermansson som tränar laget tillsammans med Christian Danha.

Vilken är den största utvecklingen laget har gjort, skulle du säga?
– Först och främst att bli sammansvetsade som lag och lära känna varandra både på och utanför planen. Fotbollsmässigt har killarna utvecklats fint i helhet gällande både det tekniska och spelmässiga. Vi har arbetat hårt för att komma dit vi är nu och med killarnas tålamod och slit har utvecklingen skett, säger Calle som lyfter fram lagets framtida utmaningar.

– En framtida utmaning för oss är att så fort som möjligt ta steget upp att börja spela 7mot7. Där vi får ännu större utrymme att visa vårt hårda arbeta och hur vi vill spela fotboll. Även då se över möjligheterna att spela mot ännu fler lag utanför Eskilstuna och Sörmland.

Vad är det bästa med AFC Eskilstuna P8/9, skulle du säga?
– Det bästa med laget är vår sammanhållning. Vi har gått från att vara ett nystartat lag som på kort tid blommat ut och blivit till en grupp där alla är vänner. Killarna ska även ha en stor eloge för deras förmåga att hålla hög fokus och kvalité under träningar och match.
Vi får såklart inte glömma våra fantastiska föräldrar som alltid ställer upp med ett underbart engagemang.

Spelarna fortsätter att ta stora kliv på träningar och i matchspel, något som naturligtvis gör tränarstaben glad.
– Det är bland de bästa man kan se. Att se hur vi går från klarhet till klarhet och vår spelidé sitter bättre och bättre är superkul att se som ansvariga för killarna.

Avslutningsvis, vad har ni för mål med den här säsongen?
– Fortsätta utvecklas både på och utanför planen. Fortsätta arbeta med det vi lär oss. Men framför allt fortsätta ha fantastiskt kul och njuta av att få spela fotboll tillsammans.

Vill du läsa mer om AFC Eskilstuna P8/P9 lag? Klicka här!