Seger mot Djurgården

24 jun 2019

Ett rutinerat AFC Eskilstuna begav sig till Stockholm för att möta Djurgårdens IF i Folksam U21 Allsvenskan Norra. En perfekt uppstart inför den allsvenska återstarten på lördag, med andra ord.

AFC Eskilstuna stod i den första halvleken för en solid insats mot ett Djurgården som även de hade A-lagspelare i sin trupp. Inledningsvis var det Ferid Ali som gjorde ledningsmålet i den sjätte minuten. Något som Denni Avdic drygt tjugo minuter senare såg till att utöka efter att han tagit hand om en målvaktsretur.

I den andra halvleken var det ett hemmalag genom Djurgården som skapade ett antal fina lägen, som testade AFC-försvaret.

AFC hade under halvlekens gång fint omställningsspel, som ställde Djurgårdsförsvaret.

I övrigt var det ett gästande AFC Eskilstuna som stod för en solid försvarsinsats och kunde vinna matchen med 2-0.

Med i truppen fanns också provspelarna Raul Leòn Bernal, Mohammed Sadat och Ali Rajdel.

Jesper Björkman, säger följande om dagens match.
– För egen del blev det spel i första halvlek och till andra halvlek gjorde vi 7 byten som var bestämda på förhand. Djurgården började med att ha lite boll men utan att skapa något och på vår första chans gör vi 1-0. Bollinnehavet varierar mellan lagen men vi har bra kontroll och släpper inte till några chanser. Vi kommer runt med en hel del inlägg och efter ett tag kommer även 2-0, säger Jesper och fortsätter.

– I andra halvlek börjar Djurgården bra och trycker ner oss lite. Igor gör två bra räddningar. Efter det så tycker jag att vi tar över igen och har kontroll på matchen. Vi har även en ramträff ifrån Dani. Jag tycker att alla våra tre provspelare visade att de var sugna på att visa upp sig och att alla tre gjorde det bra.