Ismet tillbaka efter landslagsäventyret: ”Det var jättekul”

26 jun 2019

Ismet Lushaku var iväg och spelade med Kosovos U21-landslag. Segrar mot Andorra samt Turkiet blev det och Lushaku fick speltid i landslaget i båda matcherna.
– Det var jättekul att få spela för Kosovo. Mina föräldrar är uppväxta där och sen jag har varit liten har vi alltid varit där varje sommar nästan en månad. Så det var en härlig känsla och rätt coolt att spela i sin hemstad speciellt mot Turkiet. Det kändes jättebra. Jag kom dit som ny spelare och tänkte att jag gör mitt bästa och ser vad som händer. Jag var en av de yngsta också. Sedan fick jag lite speltid mot Andorra som det gick sådär, där vi ledde redan med 4-0. Sen mot Turkiet fick jag hoppa in i första halvlek. Det var riktigt häftigt, säger Ismet.

Nu tillbaka i Eskilstuna och tränar igen, hur känns det?
– Det känns jättebra att vara tillbaka, träna igen och göra sitt bästa igen för resten av säsongen.

Efter landslagslägret har det varit bråda dagar för Ismet. Landslagsläger, semester och studentfirande.
– Det är bara att köra på. Allt har gått snabbt nu för mig. Det är bara att fokusera på Allsvenskan och ta en match en i taget och få poäng i varje match, säger Ismet och lyfter fram lärdomarna under tiden med Kosovos landslag.

– Självklart, det är lite olika mentalitet i Kosovo och här. Självklart tar jag med mig det jag lärde mig där och försöker få in det i mitt spel här också, avslutar han.