Miljanovic inför GIF Sundsvall: ”Det är mycket mentalt”

28 jun 2019

I morgon väntar återstart i Allsvenskan. AFC Eskilstuna åker till Sundsvall under lördagen för att ta sig an GIF Sundsvall på NP3 Arena i återstarten. AFC Eskilstunas tränare, Nemanja Miljanovic, hoppas att truppen hanterar matchen på rätt sätt.
– Vad jag vill se i morgon är att vi kan hantera den här matchen på rätt sätt. Det är lite annorlunda match då vi spelar klockan 23, då är det mycket mentalt. Att vi kan helt enkelt ställa om och tvinga fram kropparna och huvudet att fungera 100%, säger Nemanja Miljanovic.

Under morgondagen, är det speciella förutsättningar – ett Sundsvall väntar på bortaplan till matchstart klockan 23.00. Något som gör att förutsättningarna i den viktiga matchen blir annorlunda.
– Vi får se det. Det är säkert skillnad, för vi har inte förberett speciellt mycket för det förutom att vi ska ha några sovtimmar innan matchen på eftermiddagen. Men som sagt, det är något som är hänger mestadels på huvudet. De flesta av de här spelarna har säkert kört inomhusturneringar, tjugofyra timmar. De flesta har gjort det, en del i alla fall, jag själv också. Det har man ju klarat av och nu är det natt också. Det är kanske inte liknande, men något åt det hållet. Jag ser det som en mental grej, säger Mance och fortsätter.

– Sedan måste vi inse att det är en av de viktigaste matcherna hittills. Det är lag som bara är fyra poäng ovanför oss. Vi ska se till att de inte får fler poängförsprång. Sen utnyttja också att de har en del avstängningar och sålt Hallenius. De två spanjorerna som är avstängda på grund av gula kort och någon till skadad spelare. Så jag tycker det är fortfarande är ett bra lag, som gillar spela fotboll och är bollskickliga. Vi måste inse betydelse av matchen. Vill vi hänga med och hänga kvar, så måste vi ta poäng mot lag som Sundsvall, Falkenberg, Helsingborg, Sirius och de lagen som vi kan matcha.

I måndag spelade många A-lagsspelare i Folksam U21 Allsvenskan Norra, på bortaplan mot Djurgårdens IF. En match som var bra för många spelare att komma in i det igen efter semestern och ladda upp för återstarten i Allsvenskan.
– Det är bara att känna på ytorna, på elvamanna och då det inte var länge sedan att vi spela match. Killarna fick i sig planens bredd, fyrtiofem minuter att spela. Vi tränade på bra förra veckan och vi körde ganska tufft. I veckan har det varit lite lugnare, jag tror framförallt fysiskt är det inga problem. Det är rent mentalt, avslutar Miljanovic.

Matchen startar som tidigare nämnt, 23.00 och sänds på Sportkanalen.