Luka Mijaljevic om vägen tillbaka

03 jul 2019

Luka Mijaljevic är äntligen tillbaka i viss träning efter att lagt ner mycket tid på rehabilitering. Sedan återstarten efter semestern har Luka varit med i vissa övningar, och det märks att Mijaljevic är glad över att få vara tillbaka på fotbollsplanen.
– Riktigt kul så klart! Tillbaka efter många månader nu. Min andra träningsvecka med laget. Jätteroligt. Jag är med bara på lite bollövningar och lite uppvärmning i början för jag är inte riktigt hundra, men det är skitkul att vara tillbaks, säger han.

Hur lång väg tillbaka har du nu skulle du säga?
– Tills jag är tillbaka? Jag har ingen direkt prognos. Jag tar dag för dag och vecka för vecka. Jag får lyssna på kroppen och stegra successivt så får vi se, säger Luka som framhåller om hur viktigt det är att skynda långsam.

– Ja, det är svårt att ha mer tålamod. Men jag måste. Jag kan inte gå på det för snabbt för att vara borta längre, det orkar jag inte.

Luka har som bekant varit borta från fotbollen länge och han är därför extra glad över att få träna med sina lagkamrater igen.
– Ja ja, hundra procent. Det är det man vill det är därför man är här. Liksom de här timmarna man spenderat vid gymmet eller vid träningscykeln. Att bara får vara ute på plan och vara med lite grann. Det betyder mycket och det gör en ännu hungrigare på att komma tillbaka och försöka bidra så småningom, avslutar Luka.