Gustav Jarl inför publikfesten: ”Det ser man fram emot”

05 jul 2019

AFC Eskilstuna återstartade den Allsvenska säsongen under den föregående lördagen, med en midnattsmatch i Sundsvall. En match som slutade 0-0 inför mindre än 5000 åskådare på NP3 Arena i Sundsvall.

AFC Eskilstunas Gustav Jarl, spelade matchen och säger följande om den kampen.
– Jag tycker vi gör en bra match, vi följer vår matchplan och låter de ha boll i de vi anser vara mindre farliga ytor. Vi hittar några farliga omställningar, tyvärr lyckas vi inte göra mål. Vi har ett jätteläge i slutet av första halvlek hade vi satt den så tror jag matchbilden hade talat ännu mer till vår fördel under halvlek. Då tror jag tror vi hade vunnit matchen. Samtidigt, bortaplan. Det är alltid tufft. Vi får med oss en pinne och det är mer än vad vi gjort på slutet innan uppehållet. Så det är blandade känslor, både positivt och negativt. Men vi vill ha så klart ha tre poäng och vi skulle haft tre poäng, säger han.

Nu pågår en träningsvecka för laget och det blir lite förändringar, när José León Bernal åkt hem till Spanien. Det innebär att truppen får spela in lite av en ny backlinje. Något man klarar av, menar Jarl.
– Jag tycker vi är ganska bra på det. Alla vi som är här vet vad som gäller. Spelare kommer och går i klubbar. Särskilt i en mindre klubb. Vi har täckning där med både ”Medi” (Mehmed Dresevic, reds. anm) och sen kan säkert Felix (Michel, reds. anm) spela där om det är så. Sedan ska det bli häftigt med en bra match på hemmaplan med förhoppningsvis mycket folk. Det ser man fram emot, säger Gustav.

Hur känns det för din egna del?
– Det känns helt okej. Jag känner mig inte helt i toppform, men min fysiska status är bra. Jag känner mig fräsch, förhoppningsvis kan man nå dit så snart som möjligt, utvecklar Gustav Jarl.

Matchen mot Djurgårdens IF spelas på måndag, den 8 juli. Matchstart klockan 19.00.