Dresevic inför Djurgården: ”Jag är alltid förberedd”

06 jul 2019

Mehmed Dresevic har fått speltid i två matcher så här långt i årets Allsvenskan. Till måndagens match mot Djurgårdens IF kan försvararen vara en av spelarna som startar, hemma på Tunavallen.
– Får man chansen ska man ta vara på den chansen man får, säger den 27-årige försvaren Mehmed ”Medi” Dresevic.

Som bekant var det återstart i Allsvenskan förra lördagen. Det blev 0-0 på bortaplan mot Sundsvall, något som innebär att AFC Eskilstuna får med sig en poäng i tabellen. Dresevic tycker dock att man borde fått med sig tre poäng.
– Det känns som att vi gör en bra match borta mot Sundsvall, med tanke på omständigheter och allt runtomkring. Jag tycker vi är värda tre poäng den matchen i alla fall. Visst, de har kanske lite mer boll. Men vi har betydligt vassare och bättre målchanser än dem sett till hela matchen. Jag tycker vi förtjänade tre poäng med oss därifrån. Det var en bra inledning och det är ingen lätt match att åka till Sundsvall och möta dem, säger Mehmed ”Medi” Dresevic.

Efter en träningsvecka väntar nu Djurgårdens IF hemma på Tuanvallen. Det kan bli med Mehmed Dresevic från start.
– Som jag alltid säger, jag är alltid förberedd och alltid fokuserad på att göra mitt bästa. Får man chansen ska man ta vara på den chansen man får. Att man håller den högsta nivån i Allsvenskan, som krävs för att spela liksom. Jag är hundra procent redo om jag får den chansen, säger Medi.

Dresevic har fått speltid i två matcher i Allsvenskan så här långt. I övrigt har det även blivit spel med laget i Folksam U21 Allsvenskan. Något som ger lite extra råg i ryggen.
– Det är klart att det är viktigt att man fått spela. Men det är bara fotboll som jag brukar säga, säger Medi och skrattar.

– Jag är alltid fokuserad och kommer alltid ge hundra procent, oavsett motstånd. Om det är U21, Allsvenskan eller någon cupmatch. Jag kommer alltid gå in med en hundraprocentig inställning.

På måndag väntar ett tuffare motstånd. Ett Djurgårdens IF som är i bra form och är tvåa i Allsvenskan för tillfället.
– Jag har inte följt dem så mycket i Allsvenskan om jag ska vara helt ärlig. Jag vet att de är topp två. Sen spelade vi mot dem i genrepet här på hemmaplan och då slog vi dem med 3-2. Det är omöjligt. De har haft lite mer flyt, lite mer tur kanske än vad vi har haft kanske om man säger så. Ingenting är omöjligt, det är fotboll, allt kan hända, säger Dresevic och fortsätter kring att Tunavallen lär bli slutsåld.

– Om man får spela så kommer det vara en upplevelse.