Delad pott på ”Vallen”

08 jul 2019

En ny omgång väntade i Allsvenskan på måndagskvällen. Djurgårdens IF var på besök i Eskilstuna för att ta sig an AFC Eskilstuna inför 6457 åskådare. En match som slutade 1-1 (0-0).

Inledande tjugo minuterna, var tämligen avslagna på Tunavallen mycket på grund av supportrarnas tysta manifestation. Efter det var det en betydligt annorlunda ljudkuliss och det märktes av på spelet. Dock var det två lag, som under de inledande tjugo minuterna hade bra chanser. Djurgården bland annat genom Buya Turay och AFC Eskilstuna genom Felix Michel.

Väntat så hade gästande stockholmarna mycket boll, men när AFC Eskilstuna fick chansen lyckades man skapa vassa chanser framåt. Bland annat genom Camara i den tjugofjärde matchminuten. Ungefär tio minuter senare, var AFC Eskilstuna sånär att ta ledningen efter att Gustav Jarl avlossat ett skott som Nnamani styrde.

I övrigt var det en händelserik första halvlek, med två lag som tenderade till fina möjligheter offensivt. Men efter fyrtiofem minuter var det var det mållöst på Tunavallen.

Den andra halvleken, så tog gästande Djurgården ledningen i den fyrtionionde matchminuten. Mohammed Buya Turay blev serverad av Kevin Walker och kunde elegant göra ledningsmålet. Snabbt därefter, lyckades AFC Eskilstuna kvittera. Det efter att Gustav Jarl elegant assistera Samuel Nnamani som satte dit kvitteringen.

I den andra halvleken blev det lite mer lugn i spelet, efter bland annat en Djurgårdsskada och att man gjorde ett byte i den femtiofemte matchminuten. Alltjämt var det gäng gäster från huvudstaden som hade mycket boll, men AFC Eskilstuna hade sina positiva injektioner offensivt. Något som naturligtvis Djurgården hade också.

Med dryga kvarten kvar av den andra halvleken, gjorde AFC sitt första byte för dagen. Lagkaptenen Anel Rashkaj utgick istället för Wilhelm Loeper.

1-1 stod sig senare och det var två lag som fick med sig varsin poäng i tabellen.

Startelvan
Söderberg – Dresevic, Björkman, Michel – Hodzic, Lushaku, Rashkaj, Kojic – Camara, Nnamani, Jarl.

Bänken
Jakobsson (mv), Levchenko (mv), Avdic, Miljanovic, Loeper, Miljevic, Kouyate.

Mål
0-1 (49) Mohammed Buya Turay
1-1 (50) Samuel Nnamani

Statistik
Avslut: AFC 11, DIF 16
Varningar: AFC 2, DIF 2
Röda kort: AFC 0, DIF 0
Hörnor: AFC 2, DIF 3
Bollinnehav: 42-58 (43-57)

Byten
DIF (39): Une Larsson ut – Augustinsson in
DIF (55): Walker ut – Ajdarevic in
DIF (75): Radetinac ut – Chilufya in
AFC (76): Rashkaj ut – Loeper in
AFC (82): Jarl ut – Miljanovic in