Dzenis Kozica: ”Det känns intressant”

11 jul 2019

AFC Eskilstuna gjorde under torsdagen klart med anfallaren Dzenis Kozica som ansluter på lån från Djurgårdens IF.
– Jag har inte spelat så mycket första halvan av säsongen i Djurgården och jag känner att det är viktigt att få speltid i den fasen jag är i min karriär. Så jag tror det blir bra för mig här. Frugan ska föda vilken dag som helst. Jag bor kvar i Stockholm och pendlar hit. Det blev smidigt så. Jag hörde mycket gott om Nemanja. Det känns intressant. Jag är glad att vara här, säger nyförvärvet.

26-årige Kozica har under året fått speltid i åtta matcher hos DIF.
– Jag är en ganska flexibel spelare. Kan spela både på kanten och centralt. Rör mig ganska mycket och gillar att kombinera mycket och kan även gå i djupet, säger Kozica och fortsätter.

– De är i behov att ta poäng. Jag hoppas kunna komma med en bra inställning och hjälpa med den biten. De har inte varit så dåliga så som tabellen visar tycker jag. Man har förtjänat mer poäng. Sån är fotbollen. Det gäller att ta poängen, hålla nollan bakåt och göra mål framåt. Så jag ska försöka bidra med positiv energi och försöka hjälpa dem att hålla sig kvar i Allsvenskan.

Det 26-årige nyförvärvet blir tillgänglig i bortamatchen mot IFK Göteborg den 21 juli.
– Det ska bli skönt, så jag kommer in i det, så jag är tillräckligt redo för nästa helg att spela. Göteborg borta, en rolig match. Det blir säkert fullsatt, så det ska bli kul, avslutar Dzenis.