Årets andra trepoängare

13 jul 2019

1826 åskådare hade under lördagskvällen tagit sig till Tunavallen för att bevittna den femtonde omgången i årets Allsvenskan. AFC Eskilstuna tog sig an Kalmar FF i solen, i en match som slutade 3-1 (2-0).

AFC Eskilstuna hade mycket boll i den första halvleken och fick utdelning redan efter två minuters spel. Ousmane Camara, lägger ett skott på mål som Kalmar FF-målvakten tappade ut. Samuel Nnamani var med på returen och AFC Eskilstuna tog ledningen i ett tidigt skede av matchen.

I övrigt var det ett Kalmar FF, som hade bra omställningar och ställde frågan ett antal tillfällen till AFC Eskilstunas backlinje. Ole Söderberg i målet stod för ett par fina räddningar samtidigt som AFC Eskilstuna visade prov på bra självförtroende. Tjugosex minuter senare efter 1-0-målet, så utökade AFC Eskilstuna ledningen. Gustav Jarl assisterade Ousmane Camara som vackert gjorde 2-0-målet.

I den andra halvleken var det gästande Kalmar FF som hade mer boll och skapade ett par kvalificerade målchanser. Ole Söderberg i AFC Eskilstuna-målet, stod för ett par fina parader mot sitt gamla lag på Tunavallens konstgräs. Efter femtioåtta minuters spel, gjorde AFC Eskilstuna sitt första byte för dagen. Samuel Nnamani utgick och Wilhelm Loeper byttes in.

Efter att hälften av den andra halvleken var spelad, lyckades gästerna reducera halvminuten efter att Ousmane Camara haft ett jätteläge. Viktor Agardius lyckades sätta dit reduceringsmålet för gästerna.

Således blev det en spännande avslutning inför åskådarna på Tunavallen. AFC Eskilstuna kunde sedan göra 3-1, efter att Wihelm Loeper snappat upp bollen i straffområdet och kunde elegant göra 3-1-målet.

Därefter lyckades AFC hålla tätt bakåt och tog således tre viktiga poäng!

Startelvan
Söderberg – Dresevic, Björkman, Kojic – Hodzic, Lushaku, Rashkaj (K), Jarl – Camara, Avdic Nnamani.

Bänken
Jakobsson (mv), Levchenko (mv), Miljanovic, Loeper, Miljevic, Kouyate, Lackéll.

Mål
1-0 (2) Nnamani
2-0 (27) Camara
2-1 (67) Agardius
3-1 (74) Loeper

Byten
KFF (45): Ahl Holmström in – Maxwell ut
AFC (59): Loeper in – Nnamani ut
KFF (63): Magnusson in – Löfkvist ut
AFC (75): Miljanovic in – Avdic ut
KFF (77): Rafael in – Nouri ut
AFC (94): Lackéll in – Jarl ut