Pavle Vagic ansluter: ”Det är bara bra känslor”

14 jul 2019

Under söndagen blev det klart att AFC Eskilstuna lånar in den 19-årige mittfältaren Pavle Vagic från Malmö FF. Pavle har under säsongen varit utlånad till Superettan-laget Mjällby AIF. Nu står det alltså klart att Pavle får spela Allsvensk fotboll resten av säsongen.
– Det är bara bra känslor. Hört mycket bra om tränaren (Nemanja Miljanovic, reds. anm) och jag har spelat här någon gång. Ett bra lag och en bra utveckling för mig, säger han.

Vagic som är född 2000 har spelat 21 matcher i Superettan och har även representerat Sverige U17 samt U19-landslag. Vagic hoppas kunna bidra med ser fram emot att få spela i Allsvenskan med AFC Eskilstuna.
– Det ska bli inspirerande att få spela så mycket som möjligt i Allsvenskan. Jag kommer hit med ett självförtroende på topp. Det är bara bra. Jag vill bidra med hårt jobb, och visa mina andra kvalitéer som jag har.

Som nämnt – så har Vagic tillbringat tid med Mjällby AIF så här långt i Superettan där det blivit nästan 700 minuters spel den här säsongen. Vagic ser fram emot sitt kommande äventyr och vet vad som gäller för att AFC ska hålla kvar sitt Allsvenska kontrakt.
– Det gäller som de senaste matcherna. Mycket hårt jobb, kompakt försvarsspel och sätta dit chanserna. Det har varit väldigt disciplinerat försvarsspel vilket jag är van i Mjällby. Det är det jag gillar.

Vagic börjar träna med laget den kommande veckan och finns tillgänglig mot IFK Göteborg den 21 juli.