Förlust mot IFK Göteborg

21 jul 2019

Under söndagseftermiddagen var det en ny match i Allsvenskan på Gamla Ullevi i Göteborg. AFC Eskilstuna tog sig an seriefemman IFK Göteborg, inför 9763 åskådare. En match som slutade 1-0 (1-0) efter nittio spelade minuter.

Hemmalaget tillika västgötarna, hade inledningsvis av matchen mycket boll och rullade runt. AFC Eskilstuna stod kompakt defensivt och spelade resolut. I den trettonde matchminuten skapade hemmalaget sin första farliga chans, för matchen. En frispark som slogs av Giorgi Kharaishvili gick tätt utanför Igor Levchenkos stolpe.

Första halvan av den inledande halvleken i Göteborg, var det inte alltför många chanser offensivt för någon av kombattanterna. Det var två lag som var solida defensivt och IFK Göteborg, studsade fram ibland när man lyckades luckra upp Eskilstuna-försvaret. I den trettioåttonde matchminuten, tog hemmalaget Göteborg ledningen. Det efter att Robin Söder serverats vackert av Giorgi Kharaishvili. Dessutom innan halvtidsvilan, blev Gustav Jarl utvisad då han fick sitt andra gula kort.

I den andra halvleken var det ett IFK Göteborg som gick ut i ledning och ett AFC Eskilstuna, med en spelare mindre som försökte jaga ikapp. Göteborgarna var solida defensivt och AFC Eskilstuna hade svårt att skapa offensiva chanser. I dem sextiofemte matchminuten, var hemmagänget när att utöka sin ledning till 2-0, men avslutet gick utanför.

Under halvlekens gång gjorde AFC Eskilstuna två ändringar när Camara samt Nnamani utgick. Nyförvärven Pavle Vagic och Dzenis Kozica, fick chansen. Sista bytet gjordes med fyra minuter kvar av ordinarie tid, när Denni Avdic kom in istället för Wilhelm Loeper.

Med två minuter kvar av ordinarie tid, fick AFC Eskilstuna ett bra frisparksläge. Anel Rashkajs frispark lyckades IFK Göteborg klara av. Dessvärre lyckades inte AFC Eskilstuna få till kvitteringen och IFK Göteborg vann matchen med 1-0.

Startelvan
Levchenko – Dresevic, Björkman, Kojic – Loeper (ut 86), Lushaku, Nalic, Rashkaj, Jarl (utvisad matchminut 43) – Camara (ut 59), Nnamani (ut 73).

Bänken
Ivanov, Vagic (in 73), Kozica (in 59), Avdic (in 86), Miljanovic, Kouyate, Lackéll.

Statistik
Avslut: 10-3
Varningar: 0-3
Röda kort: 0-1