Seger mot Degerfors

22 jul 2019

AFC Eskilstuna begav sig under måndagen till Degerfors och Stora Valla för en ny omgång i Folksam U21 Allsvenskan Norra.

Matchen började på bästa möjliga sätt för AFC Eskilstuna. Det när Ibrahim Aldawoud gjorde ledningsmålet efter åtta minuter. Gästande sörmlänningarna kunde senare utöka sin ledning till 2-0 efter att en spelare i hemmalaget Degerfors stått för ett självmål.

Precis innan pausvilan så lyckades Degerfors få in en reducering till 21 genom Emil Portén.

I den andra halvleken hade alltså AFC Eskilstuna en ledning att försvara. Det lyckades man göra under de återstående 45 minuterna.

AFC Eskilstuna drog ifrån i inledningen av halvleken genom 1-3 av Sandro Tsveiba samt 1-4 av Mohammed Wahap. Gästande Degerfors försökte forcera på slutet och lyckades göra två reduceringar till 2-4 samt 3-4 genom José Segura Bonilla.

Det innebär således att man tar tre nya poäng i Folksam U21 Allsvenskan Norra efter en seger mot Degerfors IF med 4-3.

Jacob Lackéll efter matchen:
– Vi börjar första halvlek på ett bra sätt, vi följer matchplanen och lyckas göra mål. Vi går in i halvtid med 1-2 ledning men med mersmak för oss. Jag tycker att vi i andra halvlek tappar koncentrationen på många håll och ger egentligen bort 2 mål, säger Jacob och fortsätter.

– Men återigen så kontrar vi bra och skapar mycket mer chanser än Degerfors. Till slut ett rättvist resultat i benämningen att vi vinner sen tycker jag att det blev en onödig spänning i matchen vid 3-4 eftersom att vi är bättre och kan leda med fyra-fem mål om vi koncentrerar oss.

Startelvan
66. Wille Jakobsson – 4. Pavle Vagic, 6. Adnan Catic, 9. Jacob Andersson, 10. Stefan Ilic, 11. Daniel Miljanovic, 14. Ibrahim Aldawoud, 15. Sandro Tsveiba, 23. Dairon Mealing, 25. Jacob Lackéll, 42. Samuel Tattum.

Bänken
24. Cewin Eriksson, 5. Tomas Basil, 12. Mohammed Wahap och 13. Jakob Jensen.