Sandro Tsveiba: ”Alla är så vänliga”

25 jul 2019

Sandro Tsveiba anslöt till Eskilstuna för ungefär en vecka sedan. Tsveiba som är född 1993 är tacksam över det fina bemötandet han har fått i sin nya förening.
– För mig har det gått väldigt bra. Alla är så vänliga, alla pratar med mig, säger ”hej, hur är det?”. Frågar om allt är okej. Säger god morgon på svenska och så vidare. Så det är bra, säger Sandro efter att anslutit till Eskilstuna.

Tsveiba gjorde sin första match i AFC Eskilstuna i måndags, när han representerade klubbens U21-lag som besegrade Degerfors IF på Stora Valla i en målrik match. Sandro gjorde då sitt första mål i klubben.
– Jag var väl kanske inte redo till 100%. I Ryssland hade vi helgdagar, så nu har jag börjat träna helt igen. Så klart har jag tränat i Ryssland för att vara förberedd, men det var mer att försöka anpassa sig. Det var lite svårt i början, men det kändes helt okej. Nu börjar jag anpassa mig med staden, laget, gräsmattan och så vidare. Det kommer bara bli bättre.

Tsveiba kommer att vara tillgänglig till lördagens match mot Hammarby, om allt pappersarbete gått igenom och han vet vad han vill tillföra AFC Eskilstuna på sikt.
– Jag vill vinna varje match, det är det viktigaste. Vinna matcher, ge det bästa för laget och alltid ge det bästa jag kan, säger Sandro och beskriver sig som spelare.

– Rörlig, aggressiv, smart, taktiskt och sur, säger han och skrattar.

Vad är det bästa med att vara i Eskilstuna?
– Det bästa med att vara här är att det är en bra stad. Liten och lugn stad, som är rätt fin. Nu är jag ny kille här och ser på allt. Jag gillar det, avslutar nyförvärvet från Ryssland.