Adnan Kojic: ”Kommer bli en helt annan match”

26 jul 2019

AFC Eskilstuna har på lördagen en ny match i Allsvenskan under lördagskvällen. Hammarby kommer på besök till Tunavallen och det förväntas bli slutsålt.

  Det är ett bra motstånd. Förmodligen allsvenskans vassaste offensiv med många offensivt bra spelare. Det kommer bli en tuff match, säger Adnan Kojic.

Hammarby kommer senast från seger och förmodligen med gott självförtroende till matchen.

  Man får att tänka offensivt och defensivt. Det får inte bli för mycket att man lägger sig ner och försvarar, för då kommer de bli tufft om de kommer våg på våg på våg, säger Adnan och fortsätter.

  Vi får försöka störa de lite högre upp. Det får helt enkelt bli en balansgång mellan högt och lågt försvarspel.

För AFC Eskilstunas del blev det förlust senast mot IFK Göteborg. Kojic tror det blir en annan typ av match mot Hammarby i morgon.

  Det här kommer bli en helt annan match. Det är vår hemmaplan, ett annat underlag och förhoppningsvis får vi spela med elva man hela plan hela matchen.

Omstarten efter uppehållet har varit förhållandevis bra för AFC Eskilstuna som tagit fem poäng de fyra senaste matcherna.

  Tycker det varit mycket bra fram till Göteborgsmatchen som inte var vår bästa. De tre första var väldigt bra och vi tog poäng i alla matcher. Hoppas att vi kan komma tillbaka till det spåret i morgon, säger Kojic och fortsätter.

  Där på slutet på första halvan hade vi inte självförtroendet på topp. Vi hade tappat mycket. Vi började bra, sen kom vi i en dålig period, vi kom inte riktigt ur den någon gång. Vi fick en läglig paus och kom tillbaka med bra energi.

Vad är du mest nöjd med efter omstarten?

  Mest är väl poängen! 5 poäng på tre matcher där. Det gäller att fortsätta på det spåret, avslutar Adnan Kojic.