Adnan Catic: ”Vill vara så tuff som det bara går”

02 aug 2019

Under den föregående veckan anslöt Adnan Catic till AFC Eskilstuna. 19-årige Catic anslöt från Örebroklubben BK Forward och börjar bekanta sig med sin nya klubb och sin nya hemstad.
– Det är kul. Det är ny miljö. Jag flyttade igår (läs: i förrgår), så det har varit lite mycket jobb och så. Men jag kommer in i det sakta men säkert, säger Adnan Catic.

Adnan provspelade med AFC Eskilstuna under drygt en veckas tid. Det blev spel i Folksam U21 Allsvenskan Norra mot Degerfors, något som senare följdes upp med en bortamatch mot Brommapojkarna.
– Det var bra. Båda matcherna vinst, det var det viktigaste. Den här veckan blev jag spelklar och jag hoppas att jag får följa med till Östersund, säger Catic och lyfter fram vad skillnaden kan vara Division 1 kontra Allsvenskan.

– Det är att spelare blir bättre. Man har mycket mer eget ansvar att göra sitt egna jobb.

Första egna bostaden blir det även för 19-årige Catic som lämnade Örebro för att bo i Eskilstuna.
– Det är jättekul! Jag älskar fotboll, det är det här jag vill göra. Jag kommer att lyckas, det vet jag.

Eskilstuna som stad, hur upplever du första tiden?
– Jag har kollat runt lite. Ganska stor stad, större än vad jag trodde, säger Adnan som trivs med att tillhöra AFC Eskilstuna.

– Alla är jättetrevliga och tar hand om mig på ett bra sätt.

Hur skulle du beskriva dig som fotbollsspelare?
– Fin vänsterfot, skicklig med boll och vill sätta mina lagkamrater i en bra sits. Vill vara så tuff som det bara går och vinna varje duell, avslutar nyförvärvet.