Seger i Östersund

03 aug 2019

Ny match väntade på lördagseftermiddagen i Östersund när AFC Eskilstuna var på besök på Jämtkraft Arena. Inför 4875 åskådare vann AFC Eskilstuna med 2-1 (1-1) efter två mål av Adi Nalic.

AFC Eskilstuna med Sandro Tsveiba som gjorde sin första start, blev pressade av hemmalaget inledningsvis. ÖFK försökte sätta gästande AFC Eskilstuna-försvaret på prov. Och AFC lyckades många gånger reda ut situationerna på ett bra sätt när jämtarna gick framåt i planen.

Gästande sörmlänningarna, började få mer boll och lyckade återvinna bollen i bra lägen under halvlekens gång. Efter sexton minuters spel tog AFC Eskilstuna ledningen, det efter att Adi Nalic elegant gjort ledningsmålet.

Utöver det så var det Eskilstunagänget, som bedömde många situationer på ett klokt sätt när man skulle gå framåt eller inte för anfall. Därefter började AFC Eskilstuna jobba sig in i matchen alltmer och ÖFK likväl AFC, skapade lägen offensivt. Precis innan pausvilan, lyckades ÖFK kvittera genom Aiesh efter en spelvändning.

Den andra halvleken, tenderade till att vara lik den första. AFC Eskilstuna försvarade sig samlat och bra och försökte förvalta lägena offensivt. Efter mindre än tjugo minuters spel i den andra halvleken, gjorde AFC Eskilstuna sitt första byte. Vagic kom in istället för Lushaku. Dessvärre så skadade Vagic sig ett par minuter senare och ersattes då av Loeper.

Vidare så skapade AFC Eskilstuna ett jätteläge, efter en fin soloprestation av Ousmane Camara som serverade målskytten Adi Nalic. Dessvärre lyckades Östersunds-försvaret reda ut den situationen. I den efterkommande hörnan, avslutade samme Camara – som stod för ett bra läge men bollen ville sig inte in i mål.

Med åtta minuter kvar av ordinarie tid, fick Östersund ett bra frisparksläge och Loeper tilldelades ett gult kort. Frisparken lyckades AFC-försvaret hantera på ett bra sätt och det var en spännande avslutning som gick lagen tillmötes. Chanser fanns från båda håll, men på stopptid så skulle Adi Nalic gå fram igen.

Nalic blir vackert serverad av Dzenis Kozica och Adi såg till att AFC Eskilstuna vann matchen med 2-1.

Startelvan
Levchenko – Tsveiba, Björkman, Lushaku (ut 63) – Hodzic, Nalic, Rashkaj, Kojic – Camara (ut 85), Kozica, Jarl.

Bänken
Jakobsson, Ivanov, Vagic (in 63, ut 68), Avdic, Miljanovic, Loeper (in 68), Nnamani (in 85), Catic.

Mål
0-1 (16) Adi Nalic
1-1 (42) Hosam Aiesh
1-2 (94) Adi Nalic

Statistik
Avslut: 11-13
Hörnor: 5-3
Bollinnehav: 54-46 (50-50)
Varningar: 1-4
Röda kort: 0-0