Förlust mot AIK

11 aug 2019

Under söndagseftermiddagen väntade en ny match i Allsvenskan när AIK kom på besök till Tunavallen. 6037 åskådare hade tagit sig till arenan för att se Allsvenskans nittonde omgång.

Gästande stockholmarna inledde matchen med mycket boll, efter avsparken och AFC Eskilstuna försvarade sig på ett kontrollerat sätt. I den åttonde matchminuten, var det hemmagänget som tog ledningen genom Kadir Hodzic. Hodzic avlossade ett skott som gick via AIK-försvarare som gjorde att målvakten Linnér blev ställd.

Gässterna skapade senare ett bra läge, som Igor Levchenko fick sträcka ut på. AFC hade senare ett bra läge genom Ousmane Camara, men det var gästerna som lyckades kvittera i den tjugonionde matchminuten efter en tilltrasslad situation.

Efter trettiofyra var AFC Eskilstuna tvungna att göra det första bytet för matchen, när Samuel Nnamani kom in istället för Jesper Björkman. I övrigt var spelbilden densamma, med gästerna som hade mycket boll men AFC Eskilstuna tog för sig när man hade bollen i sin ägo. In i paus var ställningen 1-1.

I den andra halvleken, var spelbilden liknande den inledande. AIK valde att göra tre snabba byten, för att försöka få någon effekt. AFC Eskilstuna hade flertalet goda injektioner offensivt och Dzenis Kozica hade bland annat ett avslut som gick i stolpen. Dock var det gästande AIK som tog ledningen efter drygt tjugo minuters spel i den andra halvleken, det efter att Sebastian Larsson förvaltat en straff.

Bytena gav effekt för gästerna, som fick en annan tyngd i offensiven. Efter sjuttiosju spelade minuter, tog AIK ledningen med 3-1 efter att Bahoui satt bollen i nät. Gästerna fortsatte senare på det inslagna spåret och gjorde 4-1 genom Bahoui.

AFC Eskilstuna lyckades innan matchens slut, att reducera – genom ett fint mål av Ousmane Camara. AIK vann därmed matchen med 2-4.

Startelvan
Levchenko – Tsveibva, Björkman (ut 34), Catic – Jarl, Nalic, Lushaku (ut 92), Hodzic – Miljanovic, Kozica, Camara.

Bänken
Jakobsson, Ivanov, Avdic, Nnamani (in 34), Lackéll (in 92).