Adi Nalic efter segern: ”Väldigt starkt att vända”

14 aug 2019

AFC Eskilstuna var under onsdagskvällen i Karlstad för den andra omgången i Svenska Cupen. Carlstad United stod för motståndet och blev en tuff nöt att knäcka. Efter en vändning i andra halvlek kunde gästande Eskilstunagänget åka hem med en seger.

Matchen började på ett tufft sätt för gästande AFC Eskilstuna. Carlstad United hade vassa omställningar och skapade chanser framåt. Värmlänningarna fick utdelning på en del av chanserna och var i ledning med 2-0.
– Dessa matcher är väldigt svåra att spela. När man möter lag från lägre divisioner, denna matchen är den bästa för dem på hela året och ger allt för att rubba ett allsvenskt lag. Vi hade ett underläge med 2-0, men samtidigt var vi det klart bättre laget hela matchen. Dominerade med bollinnehavet men hade lite svårt att komma till riktigt farliga målchanser till en början, summerar målskytten Adi Nalic.

Efter 2-0-underläget kunde AFC Eskilstuna reducera genom Dzenis Kozica. Sedan stod Nalic för kvitteringsmålet. 3-2 gjordes senare av Kozica som blev tvåmålsskytt i matchen.
– Desto längre matchen gick desto bättre blev vi och dem kunde inte hänga med längre. Väldigt starkt att vända ett 2-0 underläge.

I och med segern mot Carlstad United väntar nu gruppspel i Svenska Cupen. Nästa match för AFC Eskilstuna i Allsvenskan är på måndag, då på bortaplan mot Djurgårdens IF.