Fyra spelare förstärker AFC Eskilstuna

14 aug 2019

AFC Eskilstuna har under gårdagskvällen gjort klart med fyra spelare. Det är Soya Takahashi, Dmitry Zhuravlev, Michael Anaba och Pontus Rödin som är klara för föreningen.

23-årige mittfältaren Soya Takahashi som är född i Matsue, Japan har under den tid provtränat med klubben och dessutom spelat match med laget i Folksam U21 Allsvenkan Norra. Takahashi har tagit för sig och belönas nu med ett kontrakt till AFC Eskilstuna.

Den andra spelaren som är klar för klubben är Dmitry Zhuravlev. Zhuravlev har under de två senaste säsongerna spelat i Division 3 i Sverige och ansluter senast från Syrianska-Eskilstuna där mittfältaren har gjort tre mål på fjorton matcher. Zhuravlev upptäcktes först i Los Angeles av agentfirman Idolfootball. Därefter har det blivit mycket provspel i Sverige och nu belönas han med ett avtal i AFC Eskilstuna.

Den tredje spelaren som ansluter är Michael Anaba. En 25-årig mittfältare som senast kommer från spel i Spanien med CD Alcoyano. Anaba som är född i Kumasi, Ghana kan spela som central mittfältare eller offensiv mittfältare.

Den fjärde spelaren som ansluter är talangen Pontus Rödin som kommer senast från FC Linköping City. Rödin har stått för ytterligare en bra säsong i Division 1 och nu kommer 18-åringen till Eskilstuna samt AFC, för spel i Allsvenskan. Totalt har det blivit 28 matcher i Division 1 de senaste två säsongerna och det har varit många som varit efter talangens underskrift.

Avtalslängd:
Soya Takahashi: Resten av säsongen.
Dmitry Zhuravlev: 2,5 år.
Michael Anaba: Resten av säsongen.
Pontus Rödin: 3,5 år.

Intervjuer med nyförvärven kommer så småningom.