Seger mot Carlstad United

14 aug 2019

På onsdagskvällen väntade den andra omgången i Svenska Cupen för AFC Eskilstuna som begav sig till Tingvalla IP för att möta Carlstad United.

Hemmalaget Carlstad United fick en smakstart på kvällen när man tog ledningen med 1-0. Något som senare blev 2-0 när värmlänningarna tog vara på sin effektivitet framåt.

AFC Eskilstuna som för dagen saknade många spelare på grund av skada, lyckades skapa en reducering innan halvtidsvilan. Dzenis Kozica var målskytten och in till den andra halvleken var ställningen 2-1 till hemmalaget Carlstad United.

I den andra halvleken var det ett AFC Eskilstuna som var tvungna att gå för det offensivt då det som räknas är seger gör vidare avancemang.

Efter sextiotvå minuters spel var det kvitterat på Tingvalla IP. Spelskicklige Adi Nalic kunde se till att det kvitterade och det skulle således bli en spännande avslutning i Värmland i mötet mellan Carlstad United och AFC Eskilstuna.

AFC fick desto bättre utdelning under den andra halvan av matchen. Dzenis Kozica gjorde sitt andra mål för kvällen i den sjuttiofemte minuten vilket innebar ledning för Eskilstuna med femton minuter kvar av ordinarie tid.

AFC Eskilstuna redde senare ut matchen och besegrar Carlstad United denna onsdag med 3-2 i Karlstad.

Startelvan
91. Igor Levchenko
3. Kadir Hodzic
5. Gustav Jarl
6. Pontus Rödin
7. Dzenis Kozica
13. Wilhelm Loeper *
15. Sandro Tsveiba
16. Samuel Nnamani *
17. Ismet Lushaku (ut 65)
21. Anel Rashkaj (K)
22. Adi Nalic (ut 84)

Bänken
Wille Jakobsson (MV), Mihail Ivanov (MV), Douglas Bengtson, Daniel Miljanovic (in 65), Jesper Tranefors, Elias Söderman, Jacob Lackéll (in 84).

* Gult kort