Dmitry Zhuravlev: ”Jag är glad över att vara här”

16 aug 2019

22-årige Dmitry Zhuravlev anslöt till AFC Eskilstuna under transferfönstrets sista dag. Ryssen kommer senast från spel i Division 3-klubben Syrianska Eskilstuna och nu ser han fram emot ett nytt kapitel i sitt liv.

Zhuravlev har tillhört bland annat LA Galaxys akademi och har under en tid tillhört CSKA Moskvas andralag. Nu är det alltså AFC Eskilstuna som är nästa klubbdestination för Dmitry.
– Jag är glad över att vara här. Jag är en attackerande spelare, en lagspelare, bidrar med teknik och jobbar alltid för att bidra med chanser. Sätta mina lagkamrater i ett bra läge för att göra mål, eller göra mål själv. Jag försöker få bollen uppåt och vill vara en mittfältare, som är tillgänglig mot backar såväl forwards.

Ryssen har spelat med AFC Eskilstuna i Folksam U21 Allsvenskan och har bekantat sig lite med klubbens spelsätt. Något som var nyttigt, menar Dmitry.
– Det var bra att få träffa spelarna och göra sig redo för Allsvenskan. Vi fick okej resultat och det var bra för min del, säger Dmitry Zhuravlev och lyfter fram vad som krävs i Allsvenskan.

– Bara ta en match i taget. Fokus på träningarna, fortsätt vara positiva och kriga varje minut och sekund på planen. Då kommer resultatet och då kommer vi ha självförtroendet som gör att vi håller oss kvar.

På måndag väntar Djurgårdens IF på bortaplan. Dmitry kan finnas med i matchtruppen om all pappersexercis blir klar till måndagens match på Tele 2 Arena i huvudstaden.
– Det blir en tuff match. Verkligen en tuff utmaning. Alla killar är redo för det och vi ska gå in för det till hundra procent på måndag, avslutar Dmitry.