Soya Takahashi: ”Det är ett väldigt bra lag”

16 aug 2019

23-årige Soya Takahashi anslöt till AFC Eskilstuna likt Dmitry Zhuravlev, Michael Gana samt Pontus Rödin under transferfönstrets sista dag. Soya har under en längre tid provtränat med klubben och spelat med laget i Folksam U21 Allsvenskan Norra – efter det belönades han alltså med ett kontrakt.

Soya kommer senast från Sanfrecce Hiroshima som spelar i den japanska högstaligan. Således byter han högstaligan i Japan mot högstaligan i Sverige i och med spel med AFC Eskilstuna.
– Det är ett väldigt bra lag. Alla har varit snälla när jag kom hit och varit väldigt välkomnande, när jag kom från Japan. Jag gillar att vara här, säger Soya som lyfter fram sina medspelare och situationen man står inför framöver.

– Alla är duktiga. Vi har en svår situation, men det gäller att vi tar vara på varann och tar oss an uppgift på uppgift. Det är väldigt tufft men vi kan göra det.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag är väldigt kort, säger han och skrattar.

– Jag är väldigt snabb och kan röra mig bra. Det är min kopp av te. Det här laget är väldigt bra. Jag behöver lära mig lite mer hur man spelar och så vidare. Men jag är bra på att dribbla. Det kommer jag visa er.

Och du är rätt bra på huvudet också..
– Haha, tack! Ibland gör jag mål och oftast är det väl via huvudet. Kanske…, säger en väldigt glad Takahashi som promenerar vidare till omklädningsrummet efter ytterligare en träning med laget.