Förlust i huvudstaden

19 aug 2019

En ny omgång väntade på måndagskvällen i Allsvenskan. Tele2 Arena var spelplatsen när AFC Eskilstuna besökte Djurgårdens IF inför ungefär 13 200 åskådare.

Precis innan matchen gjorde AFC Eskilstuna en ändring i elvan då Ole Söderberg inte höll för spel. Dessutom var det ett hemmalag som tämligen väntat forcerade inledningsvis.

Redan efter två minuters spel kunde den före detta AFC-spelaren Mohammed Buya Turay nicka in ledningsmålet till stockholmarna. Fjorton minuter senare gjorde hemmalaget ytterligare ett mål. Eskilstunasonen Marcus Danielson kunde elegant nicka in 2-0 för Djurgården. Det innebar att det var ett AFC Eskilstuna som minst sagt hade en uppförsbacke att ta sig an resterande del av matchen.

Efter DIF:s ledningsmål, tilläts AFC Eskilstuna att ha alltmer boll. Wilhelm Loeper hade bland annat ett fint läge, mär han avlossade ett skott som precis gick utanför målställningen. Innan pausvilan var AFC dessutom tvungna att göra två byten när Rashkaj samt Nalic utgick. In kom Miljanovic och Rödin.

I den andra halvleken var det ett Eskilstunagäng med mer boll. Efter en bollvinst kunde Avdic avlossa ett skott utanför. I övrigt var det en ung backlinje som AFC Eskilstuna mönstrade genom Jarl, Rödin, Catic och Loeper. En snittålder på 20,25 år. Man sattes på prov många gånger men spelade enkelt defensivt.

Hemmalaget Djurgården visade prov på ett stort självförtroende och lugn. Man kontrollerade spelet på ett imponerande sätt. DIF visade att man är i toppen av Allsvenskan 2019 av en anledning. Med ungefär tjugo minuter kvar av ordinarie tid stod hemmalaget för ett fint 3-0-mål. Nicklas Bärkroth stod för målet som Igor Levchenko dessvärre släppte förbi sig.

Med tio minuter kvar av ordinarie tid gjorde AFC Eskilstuna sitt sista byte när Denni Avdic utgick för Jacob Lackell.

DIF hade under slutminuterna bud på fler mål offensivt, men AFC Eskilstuna höll tätt den återstående delen av matchen och förlorar således med 3-0.

Startelvan
Levchenko – Catic, Tsveiba, Loeper – Nnamani, Lushaku, Rashkaj (ut 39), Jarl – Kozica, Avdic (ut 80), Nalic (ut 45).

Bänken
Jakobsson (MV), Kojic, Miljanovic (in 39), Rödin (in 45), Lackell (in 80), Bengtsson och Tranefors.