Förlust mot BK Häcken

25 aug 2019

På söndagseftermiddagen var det en ny omgång i Allsvenskan när AFC Eskilstuna tog sig an BK Häcken. 1876 åskådare hade tagit sig till Tunavallen för att se Allsvenskans tjugoförsta omgång.

Solen sken och inga moln fanns på himlen när matchen mellan AFC Eskilstuna samt BK Häcken sparkade igång. Gästerna från Hisingen, Göteborg – inledde matchen med mycket boll samtidigt det var ett AFC Eskilstuna som kontrollerade det bra defensivt.

I en tillknäppt tillställning på Tunavallen under sensommaren så var det två lag, som under första trettio minuterna svårt att skapa offensivt. Gästande BK Häcken – med sin erkänt vassa offensiv, kom fram med några lägen under halvlekens gång mot Igor Levchenko i AFC Eskilstuna-målet. Men Levchenko tillsammans med sina försvarare lyckades lösa situationerna som uppstod.

I den andra halvleken, tilläts AFC Eskilstuna ha mer boll. Dock något som var gemensamt för lagen var att man hade svårt att skapa kvalificerade målchanser på Tunavallen under söndagseftermiddagen. Femton minuter in i andra halvleken, kom AFC Eskilstunas bästa möjlighet för matchen i en spelomställning när Gustav Jarl skjuter tätt utanför.

I den sextiosjunde matchminuten fick AFC Eskilstuna en straff, efter att BK Häcken-målvakten fällt Gustav Jarl. Kozica lade straffen och den gick i kryssribban. Således var ställningen alltjämt 0-0 i Eskilstuna när lite mer än tjugo minuter återstod av ordinarie tid.

Med fyra minuter kvar av ordinarie tid gjorde gästande Häcken ledningsmålet. 0-1 genom Hammar som nickade in Paulinhos inlägg. Nyss nämnde Paulinho passade dessutom på, under stopptid att göra 0-2. Något som blev slutresultatet.

Startelvan
Levchenko – Tsveiba, Rödin, Kojic – Hodzic, Lushaku (ut 70), Rashkaj, Loeper – Miljanovic, Kozica, Jarl.

Bänken
Ivanov (MV), Avdic, Nnamani (in 70), Dimitriy, Catic, Takahashi och Lackéll.

Statistik
Avslut: 2-8
Hörnor: 0-6
Varningar: 1-1
Röda kort: 0-0