Förlust mot Örebro SK

31 aug 2019

En ny omgång Allsvenskan väntade på lördagseftermiddagen på Behrn Arena i Örebro. Hemmalaget Örebro Sportklubb tog sig an AFC Eskilstuna i den tjugoandra omgången i årets upplaga av Allsvenskan inför 4029 åskådare i Närke.

Hemmalaget Örebro SK kom tämligen väntat ut forcerande. Med snabba omställningar försökte man ställa AFC Eskilstuna-försvaret på prov och dessvärre tog hemmalaget ledningen tidigt i matchen. Efter tio minuter lyckades Martin Broberg nicka in ledningen för hemmalaget och det blev således en uppförsbacke, direkt för AFC Eskilstuna.

Sju minuter senare var AFC Eskilstuna framme och skapade en het målchans på hörna. Örebro SK-försvarare lyckades rensa iväg bollen precis, för att undvika en kvittering. Minuterna senare klev dessvärre Gustav Jarl av skadad och ersattes då av Pavle Vagic.

Efter tjugosju minuters spel gör Örebro SK 2-0 genom Jake Larsson på straff. Sista tredjedelen av den första halvleken innan paus, hade ÖSK mer bud framåt. Men det var gästande AFC Eskilstuna, som innan pausvilan kunde reducera genom Pavle Vagic. Därmed var ställningen 2-1 in i paus.

Den andra halvleken blev sju minuter lång, innan hemmalaget utökade sin ledning till 3-1 genom Johan Bertilsson. Bertilsson avlossade en projektil i början av straffområdet, efter att han vackert blivit framspelad.

Gästande Eskilstunagänget, hade alltmer boll under den andra halvleken men det var ett hemmalag som spelade smart och ställde om snabbt. Minuterna efter 3-1-målet, var hemmagänget sånär att utöka ytterligare en gång genom Kevin Wright som hade ett skott i ribban.

Efter femtioåtta minuters spel gjorde AFC Eskilstuna sitt andra byte, när Ismet Lushaku utgick skadad och nyförvärvet Soya Takahashi fick debutera i AFC Eskilstuna-tröjan. Efter 3-1-målet kontrollerade Örebro SK matchen bra och försvarade sig på ett bra sätt, i en match som slutade just 3-1.

Startelvan
Levchenko – Loeper, Rödin, Kojic – Hodzic, Lushaku (ut 58), Rashkaj (K), Jarl (ut 21) – Anaba, Kozica, Miljanovic.

Bänken
66. Jakobsson (mv), 89. Ivanov (mv), 4. Vagic (in 21), 9. Avdic, 18. Dimitriy, 20. Takahasi (in 58), 25. Lackéll.

Statistik
Avslut: 12-6
Hörnor: 7-5
Bollinnehav: 53-47
Varningar: 0-2
Röda kort: 0-0