AFC Eskilstuna omorganiserar i ledarstaben

05 sep 2019

AFC Eskilstuna gör idag en omorganisation i ledarstaben, genom att ta in en ny huvudtränare samt en assisterande tränare. Den nya duon genom Saulius Sirmelis (till vänster) samt Saulius Cekanavicius (till höger) kom till Eskilstuna och Sverige under gårdagen.

De nya förändringar innebär alltså att klubben i samråd med Nemanja Miljanovic beslutat att Nemanja ska återgå tillbaka till sin roll som sportchef. Något som Miljanovic hade som huvudsyssla från första början i föreningen.
– Tillsammans med styrelsen har vi kommit överens om att det är rätt läge att göra en sådan här förändring. Förhoppningsvis kommer det här ge mer energi till gruppen, i en viktig avslutning på den här säsongen, säger Nemanja Miljanovic.

Således kommer AFC Eskilstuna att förstärka klubben med nya ledare. Det är två nytillskott genom två litauer. Saulius Sirmelis blir huvudtränare och tar med sig en assisterande tränare genom Saulius Cekanavicius. Saulius kommer senast från att arbetat med Shakhter Karaganda som spelar i Kazakstans högstaliga. När det gäller Saulius Cekanavicius så kommer han senast från ett uppdrag som akademitränare Ventspils.

Saulius samt Ceranavieius ser fram emot att leda AFC Eskilstuna resterande del av säsongen, med målet att säkra kontraktet i Allsvenskan.
– Nu ska jag jag försöka göra mitt bästa för det laget. Jag tror inte det är dags för att göra stora förändringar. Jag tror vi måste fokusera på detaljer, så vi kan stanna kvar i Allsvenskan. Det känns bra, säger Saulius Sirmelis.

– För mig är det en stor utmaning. Tidigare har jag arbetat tjugo år och spelat Europamästerskap varje år. Nu är det en ny utmaning för mig och nu ska det bli spännande med en utmaning som förhoppningsvis blir framgångsrik, säger Saulius Cekanavicius.

Den nya duon kommer att stöttas upp av Jawad Al-Jebouri som assisterande tränare. Analytikern Steven Younan kommer att lämna sin roll.

Fakta om nya ledarna
Saulius Sirmelis

Född: 31 maj 1956
Från: Litauen
Kommer senast från: Shakhter Karaganda
Meriter: Litauisk mästare (2000, 2011, 2002), Segrare av Lituatiska Cupen och Supercupen (2001), Lettisk cupmästare (2003, 2004) samt Lettiska högstaligan (2:a plats 2016, 3:e plats 2003 & 2004).
Avtalslängd: Resten av säsongen.
Aktuell som: Ny huvudtränare i AFC Eskilstuna

Saulius Cekanavicius
Född: 8 oktober 1968
Från: Litauen
Kommer senast från: Ventpils
Avtalslängd: Resten av säsong.
Aktuell som: Ny assisterande tränare i AFC Eskilstuna