Denni Avdic: ”Hoppas vi kan fortsätta så här hela veckan ut”

10 sep 2019

AFC Eskilstuna inledde under gårdagen en ny träningsvecka. Det andra passet med den nya tränarkonstellationen. För spelarna blir det så klart en ny miljö att anpassa sig till och så här långt har man avklarat två träningspass. Det tredje passet kommer att ske under tisdagen.

En ny träningsdag är avklarad, hur är det med den nya konstellationen till en början?
– Det är väldigt tidigt att säga så klart, det har bara varit två träningar. Det man kan se egentligen är att laget känns väldigt fokuserade och sugna på att visa de nya tränarna vad man går för. Det känns som att intensiteten är högre och fokuset är bättre just nu, säger Denni Avdic.

Med din rutin, du har varit med om sånt här tidigare. Blir det extra viktigt för gruppen att det finns folk som varit med om något sådant här tidigare?
– Det vet jag inte. Jag har varit med om det här någon gång för mycket känns det som. Jag vet inte, det viktigaste tror jag är det jag sagt till vissa. Att man inte överdriver och gör andra saker bara för det är en annan tränare. Att man försöker spela sitt spel och visa den man är, utan att överdriva. Att försöka lyssna, ta in allt nya som kommer och då krävs det att man är avslappnad och fokuserad helt enkelt, säger Avdic och fortsätter.

– Det är väl det enda som jag har tryckt på, när jag sett någon som enstaka som vill lite för mycket. Det är klart det är en speciell sits, det är det varje gång det sker. När en tränare kommer in mitt i det så här. Full fokus och ta in hans nya direktiv, det är det det handlar om.

Träningsveckan inleddes igår igen. Hur viktigt är det att få en skön känsla denna vecka inför Elfsborg som väntar på måndag?
– Det är väl alltid viktigt att få en skön känsla inför en match. Som sagt, det är mycket nytt nu. Det känns som att det är en positiv känsla i gruppen. Som jag sade in annan, alla känns fokuserade och taggade. Hoppas vi kan fortsätta så här hela veckan ut och ta det in till matchen, avslutar Denni Avdic.