Gustav Jarl: ”Jag försöker trots allt se det positivt”

12 sep 2019

Gustav Jarl har spelat sexton matcher i årets upplaga av Allsvenskan och gjort det med bravur. 24-åringen, som är född i Helsingborg har tagit för sig i högsta divisionen.

Senast Jarl spelade – det var i samband med AFC Eskilstunas bortamatch mot Örebro SK. Den matchen som var innan det allsvenska uppehållet. Dessvärre klev då Jarl av skadad – och jobbar nu med att komma tillbaka.
– Det var som vi befarade. En underkroppsskada. Inget jätteallvarligt, men likväl ett par veckors rehabilitering, säger Gustav berättar mer om skadehistoriken och sin personliga utveckling.

– Det är klart det tär på en och är jättejobbigt. Särskilt med tanke på hur mycket förebyggande träning jag gör och den tid jag lägger ner på att hålla mig frisk. Det är ett stort bakslag. Jag försöker trots allt se det positivt. Förra säsongen gjorde jag sexton inhopp, hittills har jag gjort sexton starter. Jag har femton raka starter och en match avstängd visserligen. Det har jag väl i princip aldrig haft som seniorspelare. Jag känner ändå att det går på rätt håll. Sen så är det givetvis så att jag måste hitta ett sätt att hålla mig skadefri under längre och längre perioder. Jag känner att det blir bättre.

I många andra sporter, så individanpassar man träningen på ett annat sätt. Tror du att det kan vara en framtid inom fotbollen att man arbetar mer så i framtiden?
– Jag tror att det är framtiden och säkert lösningen på mina besvär. Det är många olika positioner i ett lag, det är många olika spelartyper. Så i mitt huvud är det ganska klart att man skulle träna lite olika, beroende på vad man är för spelare. Vilken position man har. Det är någonting man gör i mycket andra idrotter redan. Det är som sagt inget jag vet så mycket om, heller. Men jag tror mycket väl att det kan vara lösningen för mig.

Gustav var bortrest under den gångna veckan och kommer hem till en ny tränarkonstellation.
– Nu har jag inte varit där på några dagar. Min bild av den nya tränarstaben är inte så klar, än på det sättet. Det lät positivt det man har hört och verkar som att många spelare fått lite mer energi. Nu handlar det för oss som grupp att gå samman och avsluta Allsvenskan på bästa möjliga sätt.