Mijaljevic redo för comeback: ”Jag känner att det är nära nu”

13 sep 2019

I samband med matchen mot IK Brage i fjol ådrog sig anfallaren, Luka Mijaljevic en allvarlig skada. Efter den matchen har det varit över ett år med rehabilitering och resan tillbaka har minst sagt varit lång. Men nu närmar sig den sympatiske 28-åringen en comeback till hemmamatchen mot Elfsborg.
– Ja, det kan man lugnt säga! Jag känner mig bättre. Så jag känner att det är nära nu, sen får vi se nu med de nya tränarna vad de tycker och sådär. Ambitionen är att vara med i truppen och sitta på bänken, absolut, säger Luka Mijaljevic.

Resan tillbaka för Mijaljevic, har minst sagt varit lång. Skadan mot Brage inträffade i början av 2018 och efter det har två operationer gjorts. Något som naturligtvis varit psykiskt jobbigt.
– Det behövs nog lite tid för det kanske. Kortfattat så, jobbig. I och med att jag varit tvungen att gjort om rehaben en gång extra. Det är klart att det tagit på krafterna. Man har tvekat och det har till och med funnits tankar på: ”Fan kommer jag ens komma tillbaka?”. Men ju mer tiden har gått och efter några veckors träning har jag börjat känna mig bättre och bättre. Nu på slutet känner jag att det har gått hyfsat bra. Jag känner att jag kan leverera på träningsplanen och inte bara vara en kona på träningen, utan att jag ändå kan leverera.

Efter att man tar sig igenom en sådan typ av sak, så måste man ändå så stärkas av det här som person?
– Jo, men det gör det väl. Vad har det gått nu 15-16 månader? Man har fått lite andra perspektiv i livet. Nu när man väl är tillbaka. Man kanske njuter lite mer än vad man gjorde innan. Givetvis tar man det lika seriöst, men man känner sig mer avslappnad på plan. Innan var det en annan feeling. Nu när man väl varit långtidsskadad och haft en karriärshotande skada. Så är det en helt annan feeling, så är det.

När Mijaljevic kommer tillbaka och är tillgänglig för spel, vet han vad han vill bidra med på plan: Det är poäng. Men samtidigt är det viktigt att vara en bra lagspelare.
– Offensivt. Förhoppningsvis poäng. Det är det jag har bidragit med innan jag kommit hit. Det är väl det. Hjälpa och pusha grabbarna. Både yngre och äldre, på träning och i omklädningsrummet. Vara en go gubbe, en stämmingshöjare och sådär. Men just på plan, bidra med poäng.

Känner du att du har blivit mer harmoniskt på sistone?
– Ja, det tycker jag! Jag börjar bli en av de rutinerade kanske. Jag har varit med ett tag, det skulle jag kunna påstå.

Nu väntar en spännande avslutning av säsongen, med ett kontrakt för Allsvenskan 2020. Något som är viktigt under höstens gång är att man försöker vara avslappnad inför den uppgiften som väntar.
– Ja, men så är det. Sedan ska vi vara seriösa sen ska vi göra allt i vår makt för att AFC ska vara ett allsvenskt lag 2020 också. Men ändå att i slutändan är det nittio minuters fotboll som gäller. Man ska ge allt, men samtidigt ska man försöka hålla anspänningsnivån nere lite grann. Är den för hög och pulsen för hög, så brukar det inte gå bra, avslutar Mijaljevic.