Kryss på Tunavallen

16 sep 2019

Hösten hade hittat till Eskilstuna och Tunavallen, när det väntade en ny omgång i Allsvenskan. 1923 åskådare var på Tunavallen för att se den tjugotredje omgången som slutade 2-2 (1-0).

AFC Eskilstuna tog sig an IF Elfsborg och det var hemmalaget som började piggt i de fem första minuterna. Därefter var det gästerna som tog takten lite efter det. Bland annat hade boråsarna ett antal hörnor offensivt.

Efter sexton minuters spel var det hemmagänget, AFC Eskilstuna, som kunde ta ledningen. Kadir Hodzic stod för ett avslut, som Adi Nalic vackert skarvade in i mål – resulterade i ledningen för hemmalaget efter sexton minuter. Fem minuter senare var gästerna framme – och var väldigt nära en kvittering. Holméns avslut gick precis utanför Söderbergs stolpe i AFC-målet.

Därefter var det en match där det var två lag som försökte med vassa omställningar. Gästerna tryckte på stundtals och satte AFC Eskilstuna-försvaret på prov, men inledande halvtiden lyckades man lösa det på ett imponerande vis. Elfsborg fortsatte därefter att trycka på och var nära kvittering, genom Stian Rode Gregersen som hade ett skott i ribban. Innan halvtidsvilan, hade Elfsborg ytterligare ett fint läge. Det genom Rami Kaib. Söderberg stod för räddningen och det var ledning för AFC Eskilstuna i halvtid.

Fem minuter in i den andra halvleken, så kvitterade gästerna. Jonathan Levi stod för en soloprestation, när han vackert kunde sätta kvitteringen via Söderbergs kryssribba. Efter det var det ett Elfsborg, som hade fler chanser offensivt – men det stod alltjämt 1-1.

Efter sextioen minuter, tog AFC Eskilstuna ledningen igen. Det efter att hemmagänget tilldelats en straff. Kadir Hodzic tog hand om straffen och 2-1 var det senare på tavlan.

Fortsättningsvis var det ett Elfsborg som tryckte på och hade bra chanser. Jonathan Levi, var mycket nära att göra sitt andra för kvällen och med tio minuter kvar av ordinarie tid gjorde IFE ett dubbelbyte när Lundevall samt Ishizaki byttes in. Minuterna senare kvitterade gästerna, genom Portillo som fick stå alldeles för fri i AFC:s straffområde.

I den avslutande delen av matchen var det ett Elfsborg som var nära att ta ledningen. Några fler mål blev det dock inte på Tunavallen, när AFC Eskilstuna och IF Elfsborg delade på poängen.

Startelvan
Söderberg – Catic, Tsveiba, Loeper – Hodzic, Rashkaj, Nalic, Kojic – Nnamani, Kozica (ut 68), Takahashi (ut 59).

Avbytare
Jakobsson, Levchenko, Anaba (in 68), Avdic (in 59), Ali, Rödin, Loeper, Dmitry, Mijaljevic och Lackell.

Domare: Martin Strömbergsson
Assisterande: Niklas Nyberg, Niclas Ivarsson
Fjärdedomare: Ozan Camlibel

Statistik
Avslut: 2-8
Hörnor: 1-13
Bollinnehav: 36-64
Varningar: 1-1

Publik: 1923