”Jag har bra minnen från Helsingborg och Olympia”

20 sep 2019

AFC Eskilstuna förbereder sig för söndagens bortadrabbning mot Helsingborg på bortaplan. Spelaren Kadir Hodzic, ser fram emot det som väntar i Skåne.
– Det ska bli spännande. Jag har bra minnen från Helsingborg och Olympia där. Vi tog med oss en poäng och det kommer bli en otroligt viktig match för vår del, säger Kadir Hodzic.

Som bekant tog AFC Eskilstuna en poäng på hemmaplan i måndags mot IF Elfsborg. Något som Hodzic menar var viktigt för truppen.
– Jag tror de var otroligt viktigt för hela truppen. Nya tränare på plats och lite nya metoder i spelet. Det var otroligt viktigt. Vi hade två ledningar i matchen och det är något vi ska ta med oss. Två ledningar två gånger om.

Nu har vi fått ett par extra träningspass inför matchen mot Helsingborg. Extra skönt att slipa på lite detaljer?
– Jo, men det är så det är när det är två matcher på en vecka så är det lite mer taktisk träning och återhämtning. Jag tycker vi kört på bra och visat framfötterna under de här matcherna den här veckan. Det är ett taggat gäng som kommer till Olympia.

Det är ett intensivt spelschema just nu för AFC Eskilstuna. Elfsborg och Helsingborg står för motståndet denna vecka. Nästa vecka är det matcher mot IFK Norrköping, något som naturligtvis sliter mentalt.
– Det är ju så. Sen tror jag många av oss spelare av den mentala biten. Nya tränare på plats, ta in nya detaljer, hur de vill spela samtidigt är det att man måste fokusera. Vi har sju matcher kvar och vi ligger där vi lägger. Det är otroligt viktigt att vi får med oss poäng nästan varje match.

För din egna del, hur känns det för dig själv skulle du säga?
– Det känns bra. Ett mål och ett assist senaste matchen. Det är något man tar med. Som spelare, när man gör poäng, när man bidrar för laget och klubben så får man med sig ett helt annat självförtroende in i nästa match. Jag är taggad och det känns som att övriga i laget är taggade. Jag tror vi har en riktigt bra chans att knipa tre poäng på söndag.

Kadir passade påpassligt på under matchen i måndags att göra mål på straff. En straff som var lite extra skön att sätta.
– Jo, men det var ju det. Jag har faktiskt varit uppsatt tre gånger nu här. Vi har haft två straffar tidigare. Det är ju så alla kan missa straff. Men det var otroligt skönt.. Samtidigt Elfsborg, en av mina gamla klubbar där jag spelat. Så det var otroligt skönare att sätta dit den straffen, avslutar Kadir Hodzic.