Förlust mot HIF

22 sep 2019

Den tjugofjärde omgången i Allsvenskan väntade under söndagseftermiddagen. AFC Eskilstuna hade åkt söderut för att ta sig an Helsingborg på Olympia.

Första minuterna i Skåne var böljande men det var ett AFC Eskilstuna som inledde piggt. Sörmlänningarnas vänsterkant, hade ett imponerande presspel inledningsvis. Trots en start som såg ut att båda i något positivt, så tog hemmalaget ledningen efter en omställning i den tolfte matchminuten.

Gero blev serverad i straffområdet och kunde sätta ledningsmålet för skåningarna. Helsingborg fick förståeligt nog god energi efter målet och hade ett antal fina omställningar.

Vidare hade Helsingborg en fin chans via Farnerud i matchminut 22 som Söderberg parerade. Därefter lyckades AFC Eskilstuna jämna ut matchbilden lite mer och störde Helsingborg lite mer offensivt. Innan första halvtimmen var avklarad hade AFC en hörna offensivt, som med lite mer flyt kunnat skapa mer oreda i HIF-försvaret.

Minuterna därefter var det ett AFC som pressade HIF alltmer. Flera inlägg med kvalité skapade men det var ett hemmalag som lyckades komma undan med blotta förskräckelsen. Minuten efter det skapade HIF ett jätteläge, med avslut på insidan av Söderbergs stolpe.

Innan halvtidsvilan var det AFC som lyckades trycka på lite mer i offensiven. Bland annat genom ett avslut av Nnamani. Dock var det hemmalaget som var i ledning efter den första halvleken på Olympia.

Den andra halvleken började med att hemmagänget fick ett jätteläge. Deg efter misstag i AFC-försvaret. Söderberg stod för en solid räddning och fick fint understöd av Anaba.

Efter sju minuters spel i den andra halvleken, lyckades AFC kvittera. Kozica serverade Nnamani ett fint inlägg som den sistnämnde kunde nicka in i nät.

Glädjen varade dessvärre enbart i tio minuter för AFC Eskilstuna. Helsingborg fick en hörna och Holgersson kunde nicka in skåningarnas 2-1-mål. Efter ledningsmålet fick hemmalaget alltmer energi och gästerna satts på prov.

Med tjugo minuter av ordinarie tid, gjorde Eskilstuna sitt första byte. Avdic kom in istället för Loeper som byttes ut. Vidare var det HIF med ledningen. Eskilstuna gjorde sitt andra byte med tretton minuter kvar. Kozica utgick och Mijaljevic fick chansen. Dessvärre lyckades inte AFC Eskilstuna få in en kvittering och HIF vinner matchen med 2-1.

Startelvan
Söderberg
Kojic
Hodzic
Björkman
Kozica (ut 77)
Anaba
Loeper (ut 71)
Tsveiba
Nnamani
Takahashi
Rashkaj

Bänken
Levchenko, Avdic (in 71), Ali, Rödin, Dmitry & Mijaljevic (in 77).