Loeper inför Helsingborg

22 sep 2019

En ny match väntar i fotbollsallsvenskan idag. Helsingborg blir gästade på bortaplan av AFC Eskilstuna. Matchen börjar klockan 17.30 under eftermiddagen och det är den tjugofjärde omgången i årets upplaga. Wilhelm Loeper är tillfreds med den vecka som varit inför bortamatchen idag.
– Den har varit bra. Vi har tränat på. Det är kul med de nya tränarna. Ganska mycket nytt att ta in. Ganska mycket taktiskt. Det rullar på bra.

Blir det för er spelare att man får koncentrera sig lite mer, när det är mer nya taktiska direktiv?
– Nja, det är väl så klart lite mer att tänka på. Vi har fått in nya tränare som vill ändra på en del saker. Det är bara bra tror jag. Det skärper laget och koncentrationen ökar. Vilket är positivt.

Vad kan man ta med sig spelmässigt från matchen mot Elfsborg i måndags, skulle du säga?
– Vi inleder matchen bra där vi vågar hålla i bollen. Skapar lite chanser. Ju längre matchen lider ju mer känns det som att de tar över. För oss gäller det att vara väldigt skärpta i defensiva spelet och tar det lugnt när vi väl vinner bollen. Vi får väl ta med dem första tjugo minuterna som vi gjorde väldigt bra.

Egna insatsen mot Elfsborg, vad säger du om den?
– Det är väl det defensiva arbetet. Springer mycket, vinner en del andrabollar. Det bara att fortsätta utveckla den biten.

Likt AFC Eskilstuna har Helsingborg gjort ett tränarbyte nyligen. Något som gör det svårare att se vad för typ av HIF som kommer stå som motståndare under söndagen.
– Ja, man vet ju inte vilka taktiska förändringar de kommer att göra. Jag vet inte så mycket som Mellberg som tränare, men hört att han ska vara väldigt duktig. Sen kommer spelarna få en boost av bytet, sen kommer de så klart vara taggade som vi är.

På Tunavallen är det som bekant konstgräs – något som det inte är i Helsingborg. Något som gör förutsättningarna lite annorlunda och att spelarna behöver vara lite noggrannare för att känna på gräsmattan till en början.
– Nu vet jag inte hur deras matta ser ut därnere. Det gäller att vara lite extra fokuserade och koncentrerat när det gäller touchen på uppvärmningen därnere, för att få in den liksom. Det är så klart det skiljer sig lite grann, det är något man kan acklimatisera sig till bara under uppvärmningen tror jag, avslutar Loeper.