AFC Eskilstuna stöttar Vilahamn Soccer Academy Uganda. Gör det du också!

25 sep 2019

Akademin startades 2016 av Robert Vilahamn på skolan High Standard Secondary School och drivs tillsammans med Mr Fred Mukasa som är rektor på skolan. Skolan ligger på landsbygden i byn Kateera, cirka 3h norr om huvudstaden Kampala.

Under 2018 blev akademin registrerad som en ideell förening i Sverige samt godkänd och certifierad som en officiell fotbollsakademi av Ugandiska fotbollsförbundet, FUFA.

Alla spelare som tillhör akademin får skolavgiften sponsrad och är således även elever på skolan. Alla bor även på skolan.

Akademin har tre tränare; Abu Bakr Marie, Kiyimba Sulaiman och Kiguli Matthew.

AFC Eskilstuna kommer till att börja med att skänka matchställ och bollar till ”SEF CUP” som kommer att spelas på skolan i november. Vi skulle även vilja skicka med fotbollsskor som eleverna kan använda. Därför startar vi en insamling av bättre begagnade fotbollsskor som ni inte längre har någon användning för. Insamlingen pågår till och med 31 oktober. Skorna kan lämnas i vår souvenirbutik på Kungsgatan 7.

Öppet vardagar 11.00 – 18.00 och lördagar 10.00 – 14.00.

https://www.vilahamnsocceracademy.com/

https://www.facebook.com/vilahamnsocceracademy/