Förlust mot IFK Norrköping

26 sep 2019

På torsdagskvällen avhandlades en ny omgång i Allsvenskan. AFC Eskilstuna hade åkt till Östergötland för att möta IFK Norrköping. En motståndare som blev för tuff – då AFC fick se sig besegrade med 4-0 (3-0).

Hemmalaget Norrköping kom ut starkt på sin hemmaplan. På ett minst sagt kylslaget Östgötaporten, så var det östgötarna som tog ledningen redan efter sju minuters spel. Haksabanovic avlossade ett skott, precis utanför straffområdet som hittade nät. Således fick hemmalaget en kanonstart på denna torsdagskväll när omgång 25 skulle avhandlas.

Alltmer matchen led så var det ett Norrköping som styrde och ställde alltmer. AFC Eskilstuna hade visserligen några situationer, där man sticker fram med avslut genom Denni Avdic och Kadir Hodzic. Men det är östgötarna, som senare kan utöka till 2-0 på straff. Efter straffen, valde AFC Eskilstuna dessutom att göra sitt första byte för dagen. Loeper utgick och Kozica kom in på planen istället.

I övrig, var det ett Norrköping som trummade på och fick utdelning. Något som senare blir 3-0 innan halvtidspaus efter en delikatess av Alexander Fransson. Eskilstuna hade problem med ett IFK Norrköping, som spelade frejdigt och rullade bollen på ett minst sagt bra sätt.

Den andra halvleken, var det ett Norrköping som fortsatt spelade avslappnat och tog vara på den ledning man hade införskaffat sig. Bland annat hade man bud på 4-0, genom Sead Haksabanovic som hade ett avslut i ribban. AFC Eskilstuna stack fram två gånger, under den första halvan av den andra halvleken. Det genom två avslut av Avdic samt Nalic. Dessutom var Dzenis Kozica nära att kunna reducera under halvlekens gång.

Vidare var det hemmalaget, som tryckte på och hade mer bud offensivt. Almqvist hade bland annat ett bra avslut, som Söderberg parerade efter ungefär sjuttiofem minuters spel. Med elva minuter kvar av ordinarie tid, gjorde Eskilstuna sitt andra byte för matchen när Soya Takahashi utgick och Ferid Ali kom in på planen.

Halvminuten efter bytet, så var det hemmalaget som utökade ytterligare en gång. Fransson blev friställd i straffområdet och kunde placera in 4-0 till östgötarna, som styrde och ställde på konstgräset på Östgötaporten.

Med sex minuter kvar av ordinarie tid, gjorde AFC Eskilstuna sitt tredje och sista byte. Det när Luka Mijaljevic kom in och Adi Nalic utgick. IFK Norrköping fortsatte därefter att trycka på och hade bud på utökning, men matchen slutade 4-0 på Östgötaporten.

Starelvan
Söderberg – Catic, Björkman, Tsveiba – Hodzic, Anaba, Nalic (ut 84), Kojic – Takahashi (ut 79), Avdic, Loeper (ut 39).

Bänken
Levchenko (mv), Kozica (in 39), Ali (in 79), Rödin, Lushaku, Dmitry, Mijaljevic (in 84).

Statistik
Avslut: 27-6
Bollinnehav: 67-33
Hörnor: 9-2
Gula kort: 0-1
Röda kort: 0-0