Kojic inför IFK Norrköping

26 sep 2019

En ny match väntar för AFC Eskilstuna under torsdagskvällen. IFK Norrköping står för motståndet på bortaplan i en ny omgång av Allsvenskan.
– Det kommer bli en tuff match. De hade lite tuff start i början, men laget efter uppehållet är kanske de formstarkaste efter Djurgården, säger Adnan Kojic.

För AFC Eskilstunas del blev det förlust senast på bortaplan i Helsingborg med 2-1. Ett AFC som kvitterade till 1-1, men dessvärre släppte in 2-1-målet på en fast situation. Kojic tycker den senaste tiden varit upp och ner.
– Det har varit mycket blandat. Helsingborg, det var blandat där också. Vi hade mycket boll och så, men skapade inte så mycket. Vi hade nån chans och det gjorde vi mål på. Sen är det tufft att vi släpper in hörnmål tredje matchen i rad. Det är något vi har jobbat med.

Kan det fastna mentalt, att man släppt in på fasta situationer?
– Det kan fastna lite mentalt, när man släpper in just på hörnor. Det är ganska lika ytor också, så antagligen har motståndaren scoutat det också. Vi har jobbat på det nu och hoppas kunna korrigera det till nästa match, säger Kojic och lyfter fram vad man skall ta med sig från matchen senast.

– Ta med målet vi gör. Det är väldigt fint. Vi har bra spel. De sa att vi hade bollen i ungefär nittiosex sekunder när vi gör målet. Själva det anfallet kan man ta med och ännu mer folk i boxen. Vid måltillfället är vi fem spelare i boxen. Så ska vi vara i fler anfall.

Rent generellt, behöver man försöka vända snabbare på motståndaren när man väl får chansen?
– Vi måste fylla på när vi erövrar bollen så måste flera spelare snabbare i planen. I kontringarna ska vi har fler alternativt framåt.

För din egna del, hur har det känts på den senare tiden?
– Det har känts bra. Det har ganska bra senaste matcherna. Som laget, det är upp och ner. Jag hoppas hitta en bra form till i morgon (läs: idag). Det ska bli kul, mycket släkt och familj på plats, så det ska bli kul.

Avgör Adnan Kojic?
– Ja, det hoppas jag, avslutar Kojic med ett leende.