Förlust mot MFF

29 sep 2019

En ny match väntade i fotbollsallsvenskan på söndagskvällen när AFC Eskilstuna tog sig an Malmö FF hemma på Tunavallen. 2137 åskådare hade tagit sig till arenan för att bevittna mötet som slutade x-x (x-x).

Gästande skåningarna inledde matchen med mycket boll och hade efter tjugofem minuters spel, bland annat ett bra avslut genom Traustasson. MFF:s bollinnehav, blev mindre under halvlekens gång när AFC Eskilstuna kunde rulla och ha några spelvändningar genom bland annat Kozica och Nalic.

I övrigt var det ett AFC Eskilstuna, som stod bra bakåt den inledande delen av matchen och gästerna hade svårt att skapa chanser av högre kvalité. Efter trettioåtta minuter, fick AFC en frispark på MFF:s planhalva. En frispark som togs hand av Kadir Hodzic. Hodzic sökte Nnamani i straffområdet och fick senare med sig ett inkast.

Den andra halvleken inleddes med ett AFC Eskilstuna som hade en aning mer boll än vad man hade i den första halvleken. Bland annat hade Kozica en fin omställning, som gick på MFF-spelare ut till hörna. Vid hörnan så klev Catic fram och nickade över. Dessutom tilldelades Kozica ett gult kort för protest.

I övrigt var det ett MFF, som hade någon chans i första halvan av den andra halvleken. AFC Eskilstuna försvarade sig bra och hade ett antal frejdiga omställningar. Med åtta minuter kvar av ordinarie tid – gjorde dessvärre 0-1, efter att Christiansen tryckt dit ledningsmålet.

Eskilstuna försökte forcera på slutet och bytte bland annat in Denni Avdic, men dessvärre fick man se sig besegrade återigen.

Startelvan
Levchenko – Catic, Björkman, Anaba – Hodzic, Nalic, Rashkaj, Kojic – Takahashi (ut 83), Nnamani, Kozica.

Bänken
Ivanov, Avdic (in 83), Ali, Loeper, Tsveiba, Lushaku, Mijaljevic.

Statistik
Avslut: 4-15
Hörnor: 2-5
Gula kort: 2-0
Röda kort: 0-0