Information till våra supportrar

01 okt 2019

ANNO 1904 som är Västerås Sportklubbs största nätbaserade fanzine och hemsida för supportrar publicerade via sin hemsida att AFC Eskilstuna skulle vara till försäljning. Denna information tog Fotbollskanalen och Eskilstuna Kuriren som en pålitlig källa och ställde mig massor av frågor. Efter att jag dementerat och förklarat valde dem att inte gå vidare i den här frågan. Detta är såklart bara rykten.

Men jag får fortfarande frågor kring detta av våra supportrar och klubbvänner, därför vill jag göra några förtydliganden kring AFC Eskilstuna.

Jag har aldrig under min tid i klubben förhandlat eller diskuterat någon försäljning av klubben med någon eller några. En försäljning av klubben är praktiskt sätt omöjligt, eftersom jag bara äger 49% av det gemensamma aktiebolaget där klubben äger 51% och har i första hand rätt att köpa aktier. Om jag valde att sälja en del av mina aktier kommer jag att göra det offentligt.

Eventuellt kan klubben att börja med att erbjuda invånarna i Eskilstuna att köpa så kallade B-aktier (så som IK Sirius gjorde) för att stödja klubbens ekonomi och öka fansens intresse och engagemang. I detta fall skulle det inte ske några förändringar i äganderätten och detta kommer inte att ske förrän den förnyade styrelsen tar sin plats i klubben. Hittills har denna fråga heller inte diskuterats med någon. Det har heller inte kommit några konkreta förslag.

Anno 1904’s skribent har också hittat på att jag skulle köpt en klubb i andra divisionen i Vitryssland och på så sätt tappat intresse för AFC Eskilstuna. Personen i fråga glömde däremot att nämna att andra divisionen i Vitryssland är den lägsta nivån i vitrysk fotboll och är en amatörliga. Det är inga klubbar man köper. Samtidigt är det värt att nämna att jag har goda privata och affärskontakter med olika vitryska klubbar som jag tänker upprätthålla och utveckla vidare för att stärka samarbetet med AFC Eskilstuna.

Jag vill också lugna dessa som kopplade klubbens öde med Robert Åstedts karriär. Robert är en självständig man som bor i Eskilstuna, är tränare i AFC Academy och satsar på en tränarutbildning. Han är en helt oberoende person som älskar fotboll genuint, sina fotbollsspelare och behöver absolut inte någon särskild miljö för att förverkliga sina drömmar och planer.

Sammanfattningsvis vill jag försäkra alla som är intresserade av klubbens framtid: Vi flyttar ingenstans! Vår målsättning är att förbättra klubbens förutsättningar och struktur och detta är något som alla vi jobbar väldigt hårt med. Organisationen har aldrig varit mer involverad och bestämd för att nå våra målsättningar.

Jag hoppas verkligen att sensationsälskare lär sig att skilja rykten från fakta innan dem går ut med sådana offentligt.

Alex Ryssholm.